BK MLADÁ BOLESLAV

V posledním domácím přípravném utkání se Bruslaři představí proti Pardubicím

31. 8. 2022
Autor: Karel Schamberger
M l. B o l. - Bruslaře čeká poslední přípravné utkání na domácím ledě. Na programu je ve čtvrtek 1. září od 17:00 právě na ledě ŠKOENERGO Arény. Oba celky budou mít v nohách zápasy z úterý, kdy Dynamo hrálo proti Liberci úspěšně 1:0, přičemž pardubický gólman Roman Will vychytal druhou nulu v dresu Pardubic. Boleslavští hráli v Litvínově vyrovnaný duel, který se dostal až do samostatných nájezdů, kde byli šťastnějšími domácí chemici. Připomínáme, že utkání s Pardubicemi proběhne v rámci takzvaných "Letních hokejových her", což je miniturnaj, který pořádají právě Pardubice, a protože se naše vítězství nad Libercem z důvodu absence odvetného duelu násobí, měli bychom být jeho vítězi.

Pardubice v přípravě bezchybné, až na zápas s Bruslaři

Dynamo má za sebou tři "obyčejné" přípravné zápasy, kdy dva z nich dokázalo přetavit ve vítězství a to vždy proti Liberci, plus Dolomiten Cup, jehož v pořadí již 16. ročník ovládlo. Co se ovšem dařilo v Itálii, to se zpátky v Čechách na úvod trochu zaseklo. Proti Bruslařům Pardubičtí totiž prohráli nehokejově 0:1. Boleslavským vystřelil výhru Matyáš Kantner.

Proti Středočechům se tak sice nestalo, celkově se v přípravě ale gólově rozstřílel pardubický Lukáš Radil, který pro tamější web přiznal: „Musím říct, že jsem na jaře na střelbě pracoval. Snad ta příprava není zavádějící. Myslím, že rychlost a nějaká herní vyspělost bude v sezoně mnohem větší, ale byl bych rád, kdybych si to udržel.“

Výhru nad Libercem si Dynamo užilo dvakrát za sebou

Ve sledu pěti dnů absolvovaly Pardubice dvě přípravná utkání proti Bílým Tygrům. Obě dokázaly vyhrát, ačkoliv na ledě Liberce se rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Peprný byl duel v Pardubicích pro někdejšího brankáře Liberce (a Mladé Boleslavi) Romana Willa, který si ale se střely ze strany svého bývalého zaměstnavatele poradil a připsal si čisté konto. Po zápase pochválil výkon svých spoluhráčů: „Odmakali jsme ho, blokovali jsme střely.“ Uvidíme, zda se mezi tři tyče proti Bruslařům postaví právě on nebo jeho parťák Dominik Frodl. A zapomenout nesmíme ani na skutečnost, že se do Mladé Boleslavi poprvé od svého odchodu v roli trenéra soupeře vrátí Radim Rulík.

Sestava HC Dynama Pardubice proti Bílým Tygrům Liberec: Will – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna, Hyka, Říčka, Kousal, Cienciala, Paulovič, Poulíček, Musil, Matýs, Rohlík, Koffer.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav