BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se znovu stali Patrony. Své svěřence navštívili přímo ve třídách na základní škole

8. 11. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ačkoliv spolupráce se Základní školou Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi nikdy neustala a na úrovni fungování mezi školou, dětmi, rodiči a klubem probíhala pořád, setkání dětí a hráčů A týmu v uplynulých "covidových" letech byla přece jen z logických důvodů pozastavena. O první reprezentační přestávce letošní sezony jsme se ale dohodli s paní ředitelkou Brigitou Šulcovou a znovu s prakticky celým týmem do školy za dětmi dorazili.

Hráči měli v osm hodin ráno sraz před školou a s prvním zazvoněním vyrazili na krátké uvítací setkání s paní ředitelkou školy Šulcovou. Ta hráčům – především těm novým, kteří se doposud s tímto projektem nesetkali – vysvětlila, co je ve třídách čeká. Hráči měli absolvovat zhruba dvacetiminutové besedy, kdy pro ně děti měly připravené zvídavé otázky, ale třeba také kvízy a dárečky.

"Když se děti dozvěděly, že se hráči chystají přímo sem do školy, v některých třídách nám málem spadl strop, jakou měly děti radost," říká s úsměvem paní ředitelka Šulcová a jedním dechem dodává: "Dospělí hokejisté jsou pro ty malé velkými vzory. A nejen pro ně. Máme tu spoustu dětí, které dělají jiné sporty, a i ty byly nadšené, že se osobně setkají s někým, kdo dělá sport profesionálně."

A proč dát svého malého hokejistu právě na "Benešovku"? "Hokejové tréninky jsou součástí vyučování. Rozvrh je jim přizpůsobený, takže je například běžné, že děti mají trénink ráno od osmi hodin a vyučovací hodiny poté odpoledne," popisuje paní ředitelka. Ze školy na trénink a zase zpátky vodí děti trenéři. Ruku v ruce spolu jdou i dohled na studijní prospěch, docházku do školy i na tréninky a v neposlední řadě fungování v kolektivu.

Bruslaři ve škole strávili celou první vyučovací hodinu a byť mnozí na začátku vypadali poněkud nejistě, odcházeli s úsměvem na rtech. Ve svých třídách rozdali své podepsané kartičky a na oplátku si v mnoha případech odnášeli drobné dárečky či talismany. A jeden z nich, David Šťastný, dostal dokonce rovnou vysvědčení. "Upřímně řečeno nevím, jestli jsem vůbec někdy měl samé jedničky," komentoval papír ve svých rukou se smíchem. "Možná tak v první třídě. Každopádně dětem děkuji. Byla to zábava a bylo to – pevně doufám, že oboustranně – obohacující," říká.

Třída Patron
1. A Filip Novotný
1. B Tomáš Šmerha
2. A Radek Jeřábek
2. B Martin Beránek
3. A Tomáš Fořt
3. B David Šťastný
4. A Jan Eberle, Maris Bičvskis
4. B Jan Stránský, Pontus Åberg
5. A Róbert Lantoši
5. B Matyáš Kantner
6. A Adam Jánošík
6. B Martin Pláněk
7. A Jakub Kotala
7. B Tomáš Hanousek
8. A Ondřej Najman
8. B Pavel Pýcha, Alex Lintuniemi
9. A David Štich, Jan Závora
9. B Matěj Stříteský, Gašper Krošelj
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav