BK MLADÁ BOLESLAV

Představujeme hráče pro novou sezonu ENYAQ Hockey League 2022/2023

12. 11. 2022
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Nový ročník ENYAQ Hockey league 2022/2023 se kvapem blíží. Nová sezóna startuje na konci prosince, konkrétně 19. 12. 2022, kdy se odehrají první kola základní části. My nyní využijeme přestávkového reprezentačního programu našeho A týmu a představíme si naše gamery pro následující sezonu. A věříme, že bude daleko úspěšnější než ta předchozí, v níž se naši gameři nedostali do vyřazovacích bojů. Pevně doufáme, že v letošním ročníku budou mít více štěstí a rychlejší prsty než jejich soupeři.

Proč představujeme naše hráče už nyní? Mladá Boleslav zná už totiž složení svého kompletního týmu. Zatímco jiné kluby ještě budou čekat na draft, který proběhne začátkem prosince, boleslavští hráči už se můžou sehrávat a připravovat na novou sezonu.

V týmu zůstávají dva hráči z loňska – kapitán Michael „michaelhetz“ Hetzendorfer a Marek „mark1988cuf“ Coufal a máme dva nováčky – Dominika „Domin“ Humpála a Antona „Fenomen36363“ Meška.

Michael „michaelhetz“ Hetzendorfer

Michaela asi netřeba nijak zvlášť představovat. V týmu gamerů Mladé Boleslavi působí již třetí sezónu a plní funkci kapitána. Pochází z jižních Čech, konkrétně z Českých Budějovic. Kromě hraní her jej baví hudba, filmy, rád pomáhá lidem, pokud je to v jeho silách. I díky tomu začal působit a pracuje ve zdravotnictví. Sám o sobě celkem ironicky říká, že je „jiný“, než celý zbytek EHL a proto ho všichni mají rádi. V předešlé sezóně se týmu moc nedařilo, nedostal se do play off. I proto možná v týmu došlo k několika změnám.

Michaeli, proč jste se rozhodl v Boleslavi zůstat?

Mám s Boleslaví největší úspěch a je to klub, který se mě ujal a vždy pomohl. Je na úrovni a respektuji ho. Navíc mu i fandím, spolu s Motorem České Budějovice samozřejmě (dodává s úsměvem). Jsem kapitán a cítím se s ním už propojen. Líbí se mi být kapitán a je to do jisté míry i zodpovědnost.

Vraťme se ještě k minulé sezóně. Ta neskončila úplně podle očekávání, že? Čím to?

Minulá sezóna dopadla špatně hlavně proto, že jsme měli opravdu smůlu. Hodně nám ubližovaly ty zápasy, ve kterých jsme prohráli vždy o jeden zápas. Takových bylo snad sedm a psychicky nás to sundalo a tlačilo dolů. Nevyšlo to, bolí to, ale o to je větší chuť letos karty otočit.

Na svých sociálních sítích jste uvedl, že to bude opravdu poslední sezóna – co vás k tomuto rozhodnutí vedlo?

Pro mne je to poslední sezóna. Pokud nevyhrajeme, tak začíná ubývat motivace. Jsem už starší, mám časově náročné zaměstnání. A tohle mě neživí, takže to přenechám mladším střelcům.

Jaké jsou vaše ambice a cíle pro aktuální sezónu?

Určitě play off, ale pro mě osobně, když se podívám na naší sestavu, tak rozhodně finále. Vše ostatní beru za neúspěch.

Znáte už své nové parťáky? Jak probíhá stmelování a sehrání se? A jste s týmem spokojen?

Ano, známe se. Jsou to mí přátelé. Domin je velice talentovaný hráč. Je podobná povaha jako já. Fenomen patří mezi top hráče Slovenska už několik let a je mým velice dobrým přítelem. A Marek je náš kůň z minulé sezóny a velice super chlap. Jsem s týmem naprosto spokojen a děkuji Boleslavi za příležitost hrát po boku mých přátel a skvělých hráčů.

Jak si s kluky rozumíte? A v čem by mohla být vaše výhoda?

Výhodu vidím v tom, že víme, kdo na jakého soupeře umí hrát a hlavně si sdílíme zkušenosti a radíme si navzájem, aby každý z nás byl silnější.

Těšíte se na novou sezónu? Jaká jsou očekávání?

Těším se neskutečně moc a prostě – pojďme to vyhrát a sesadit Pardubice z trůnu! (říká odhodlaně) Současně přeji všem z Boleslavi jen vše dobré a těším se na novou sezónu. Snad nebude poslední. (úsměv)


Marek „mark1988cuf“ Coufal

Marek je rodákem z Jistebníku a v našem týmu působí druhým rokem. Krom gamingu jej baví hokej, hraje za amatérský klub HC Panthers Ostrava a 16 let jezdí na skateboardu. Volný čas prý nejraději tráví se svou rodinou.

Marku, proč jste se rozhodl v Boleslavi zůstat?

V Boleslavi jsem se rozhodl zůstat kvůli Michaelovi Hetzovi. Hodně mi v minulé sezóně pomohl, co se zkušeností týče. Takže jsem velmi rád, že s Michaelem mohu zase hrát.

Vraťme se ještě na moment k minulé sezóně – ta neskončila asi podle očekávání že? Čím to?

To je pravda. Všechny v týmu nás to hodně mrzelo. Pomýšleli jsme minimálně na play off. Bohužel se nám nedařilo tak, jak bychom si představovali. Většinu zápasů jsme prohráli celkově 2:3 na zápasy, což hodně zamrzí. Ambice byly vysoké a o to vyšší bylo pozdější zklamání.

Jaké jsou tedy ambice a cíle pro tu aktuální sezónu?

Určitě chceme vyhrát. Ale hlavně budeme rádi, když zlepšíme výsledek z minulé sezóny a dostaneme se do play off. Pak se uvidí. Ale do play off se dostaneme. Věřím tomu.

Své nové parťáky pro další sezónu už znáte. Jak probíhá stmelování a sehrání se? A jste s týmem spokojen?

Ano, s týmem jsem spokojen. Se všemi kluky se znám z minulé sezóny, takže to žádná novinka není. Jsme skvělá parta, takže by se to mělo určitě projevit.

Těšíte se na novou sezónu? A jaká jsou vaše očekávání?

Těšíme se moc a jak už jsem řekl, očekávání jsou vysoká.


Dominik "Domin" Humpál

Dominik „Domin“ Humpál pochází z Českých Budějovic, stejně jako kapitán Michael Hetzendorfer. Je mu 25 let a nejvíce ho baví právě gaming a hraní her, především NHL a FIFA.

Dominiku, jak jste se k esportu dostal?

Už od malička hraju hry a tak nějak esport sleduju. A jelikož NHL hraju už 12 let, tak jsem si řekl, že bych to mohl zkusit.

Jaký je prozatím váš největší úspěch?

Za největší úspěch považuji asi 2. místo na turnaji Alienware Cup, kam byli pozváni jen ti nejlepší v ČR a v semifinále jsem vyřadil nejlepší hráče na československé scéně.

Proč jste si vybral právě Mladou Boleslav?

Abych byl zcela upřímný, bylo mi jedno, za koho budu hrát. Hlavně jsem chtěl hrát. A kapitán Michael Hetz je z Českých Budějovic jako já a ukecal mě, ať si zahraju jednu sezónu s ním. Takže jsem si vlastně Boleslav nevybral, ale ona si vybrala mne.

Jaké jsou vaše ambice a cíle?

Chci vyhrávat, asi jako každý.

Znáte už své nové parťáky? Jak probíhá stmelování a sehrání se? A jste s týmem spokojen?

Ano, znám je všechny už nějakou dobu, takže to pro mne není nic nového s nimi hrát. Myslím, že nám to bude klapat.

Jak si s kluky rozumíte? V čem by mohla být vaše výhoda?

Rozumíme si velice dobře. Vzhledem k tomu, že spolu hrajeme skoro každý den.

Těšíte se na novou sezónu? Jaká jsou vaše očekávání?

Těším se moc. Očekávání máme vysoká, tak uvidíme, jak se nám podaří se probojovat dál.


Anton "Fenomen36363" Meško

Anton Meško je slovenský gamer, který pochází ze středního Slovenska. Hokej hraje jako hobby a gaming ho velice baví. Jak sám říká, je to pro něj určitá forma relaxu a odreagování. Mimo jiné se zajímá o hokej, především NHL, což logicky znamená i spoustu ponocování, ale i super hokejových zážitků. Dále ho baví fotbal, ale i bojové sporty. Krom zábavy ale rád tráví čas i s rodinou a svými dětmi.

Antone, jak jste se k esportu dostal?

Hraji hokej už delší čas a k esportu jsem se dostal díky turnajům IIHF na naší domácí scéně, kde jsem dvakrát reprezentoval Slovensko. To byly moje začátky v esportu.

Jaký je prozatím váš největší úspěch?

Mým největším úspěchem je právě reprezentace Slovenska na mezinárodní scéně.

Proč jste si vybral právě Mladou Boleslav?

Důvodů je víc. Hlavně kvůli kamarádovi Michaelovi, který je kapitán mužstva a soupiska Mladé Boleslavi se pro mne jevila jako konkurenceschopná.

Znáte už své nové parťáky? Jak probíhá stmelování a sehrání se? A jste s týmem spokojen?

S kluky se známe, vycházíme spolu dobře. Společně se připravujeme na sezónu, radíme si, vylepšujeme mužstvo a jsme spolu stále v kontaktu. S týmem jsem velmi spokojený. Kluci jsou ambiciózní a mají vysoké cíle, což se mi líbí.

Jak si s kluky rozumíte? V čem si myslíte, že by mohla být vaše výhoda?

Myslím si, že naší výhodou bude, že by nás mohli podceňovat. Doufám, že toho dokážeme využít.

Těšíte se na novou sezónu?

Pro mne to bude první sezóna v české soutěži, takže se velmi těším a jsem zvědavý, jaký příběh napíšeme. Očekávání jsou velká. Hledíme jen k těm předním příčkám. (úsměv)

Gamerům děkujeme za rozhovory a přejeme jim, ať mají v sezóně štěstí, ať už na tlačítkách herní konzole, nebo při výběru svých týmů, které do zápasu nasadí.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav