BK MLADÁ BOLESLAV

Po dvoutýdenní pauze se Bruslaři postaví kladenským Rytířům

17. 11. 2022
Autor: Tereza Trčková
M. l. B. o. l. - Po reprezentační přestávce se boleslavští hokejisté vrací do extraligového zápřahu. Tři po sobě jdoucí venkovní utkání zahájí Mladá Boleslav na ledě Rytířů Kladno, kteří nyní okupují poslední místo tabulky. Dokáží Bruslaři i podruhé ovládnout středočeské derby a zlomit sérii proher? Utkání začíná 18. listopadu v 18:00 na ledě ČEZ stadionu.

Kladenští hledají formu

19 zápasů, 19 bodů. To je dosavadní bilance rytířů, která jim přiřkla poslední místo extraligové tabulky. V posledním zápase Kladno narazilo na mistrovský Třinec a chtělo navázat na výhru proti Litvínovu. Utkání se jim ale vůbec nevydařilo. Od začátku první třetiny tahali Středočeši za kratší konec a od 6. minuty prohrávali po gólu ocelářského Kurovského. Tempo Třineckých nepovolovalo a svůj náskok navyšovali jedním gólem za druhým. Skóre se nakonec zastavilo na konečných 8:0 a z východu Čech si Kladno neodvezlo ani bod. Pro klubový web okomentoval trenér Jiří Burger takto: "Z naší strany asi není moc co hodnotit. V první řadě bychom se měli omluvit fanouškům, hlavně těm, kteří sem jeli přes celou republiku a museli tady na to koukat. Nemůžeme si dovolit udělat tolik chyb, ještě proti takovému soupeři. Soupeř každou chybu potrestal a jak se to dostalo na 0:5, tak už byla jen otázka, na jakém skóre se to zastaví."

Realizační tým chtěl týmu vnést nový impuls, a tak proměnil složení trenérské sestavy. Od kladenských juniorů se k A-týmu přesunul bývalý obránce s dvanácti starty v NHL Pavel Skrbek, který bude asistentem Otakara Vejvody společně s Miroslavem Machem. Jiří Burger bude v kladenském klubu nadále působit jako sportovní manažer klubu.

Boleslav se pokusí najet na vítěznou vlnu

V posledním zápase před reprezentační pauzou čekalo Bruslaře derby s libereckými Tygry. Oba týmy šly do zápasu s cílem prolomit sérii porážek. Lépe do utkání vstoupili Liberečtí, které hned ve druhé minutě poslal do vedení Adam Najman. Boleslav se nenechala brzkým gólem zastrašit a dvě minuty před první sirénou vyrovnal svým prvním gólem Martin Beránek. Na začátku druhé třetiny dokonce poslal Bruslaře do vedení Jan Eberle. Liberec ale rychle vyrovnal druhým gólem Adama Najmana a do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu. Ta se Středočechům hrubě nepovedla a po čtyřech obdržených gólech odjela z Podještědí bez bodu.

Během reprezentační přestávky oznámilo vedení boleslavského klubu změny v managementu klubu. Novým sportovním ředitelem se stal Martin Ševc, který se po skončení kariéry vrací do bruslařského klubu. Na pozici nahradí Radima Vrbatu a Václava Nedorosta.

A jak vidí blížící se sérii venkovních zápasů hlavní trenér Ladislav Čihák? "Já si myslím, a vždycky jsem klukům říkal, že dobrý tým umí hrát doma i venku. A dobrý tým se musí umět vypořádat s tlakem domácím i venkovním, kde celá hala samozřejmě fandí tomu svému týmu. Maximálně to cestování, ale kluci jsou profíci a vědí, do čeho jdou. My chceme začít sbírat body hlavně doma a současně se chceme zlepšovat i venku. Neřekl bych tedy, že to bude nějaký problém. Pravda se ukazuje na ledě a je jedno jestli jste doma nebo venku." říká jistě.

Sestavy z posledních utkání

Rytíři Kladno: Bow (38. Brízgala) – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Kehar – Procházka, Plekanec, Kubík – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Bláha, Indrák, Melka – Brodecki, Filip, Beran.

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Hanousek – Åberg, Stránský (C), Šťastný (A) – Beránek, Závora, Kousal – Šmerha, Kotala, Kantner – Lunter, Bičevskis, Eberle