BK MLADÁ BOLESLAV

Neměli jsme štěstí v koncovce, mrzí Jana Závoru

9. 12. 2022
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Vyrovnané utkání se Spartou nakonec Bruslařům nevyšlo. Hosté se ve třetí periodě dostali do vedení, které dokázali udržet až do závěrečné sirény. Utkání pro klubový web zhodnotil Jan Závora. Mladý útočník, jenž v minulosti dělal kapitána mladoboleslavské juniorky, letošní sezónu začínal v dresu Slavie a při marodce v boleslavském A-týmu začal nastupovat i v Tipsport extralize.

Honzo, se Spartou jste prohráli 1:2. Jaký to byl podle vás zápas?

Za mě jsme nehráli úplně špatně. Na začátku jsme se do toho museli trochu dostat. Myslím si ale, že jsme nakonec odehráli slušný zápas, jen se nám nepodařilo vyhrát.

Sparta se dostala do vedení, ale vám se podařilo rychle vyrovnat. Vrátilo to na vaše hokejky klid?

Ano, myslím, že nás to nakoplo. Byl tam potom z naší strany vidět větší tlak do branky.

Ve druhé třetině jste pak soupeře několikrát zatlačili před jeho branku a herně i střelecky jste měli navrch. Čím to, že jste se nedokázali prosadit i gólově?

Ano, za mě tam byla i smůla. Neměli jsme štěstí v koncovce, mohli jsme tam dát nějaké góly. Šance tam na to byly a je to škoda.

Do třetí třetiny jste šli za vyrovnaného stavu 1:1. Jaké pokyny jste dostali od trenérů?

Určitě pokračovat v tom, co jsme dělali první dvě třetiny, nepanikařit a přidat ten tlak do branky.

V poslední době stabilně nastupujete za A-tým. Jaký je to pocit a berete to jako odměnu za svoji práci?

Když jsem letos začínal nastupovat, tak tu byla velká marodka. Počítal jsem s tím, že tu budu po dobu, než se kluci uzdraví. Nějak se to vyvrbilo tak, že jsem tu zůstal déle.

Zápasem se Spartou jste vstoupili do druhé poloviny soutěže. Jaká byla z vašeho pohledu ta první část sezóny?

Nevím, jestli to můžu úplně hodnotit, protože jsem tu od úplného začátku nebyl. Za mě byl ten start povedený, ale pak už to tolik nešlo. Věřím, že se postupně budeme zlepšovat a bude to lepší.

Děkujeme za rozhovor.