BK MLADÁ BOLESLAV

V Boleslavi je tým, který má na vyšší příčky tabulky, říká nový lodivod Jiří Kalous

12. 1. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – Trenér Jiří Kalous se k týmu Bruslařů připojil ve čtvrtek 12. ledna, v zápase povede tým o den později. Jak se mu Bruslaři až doposud jevili, na čem je potřeba zapracovat a jak a proč se vlastně pro působení v Mladé Boleslavi rozhodl?

Na základě čeho jste se rozhodoval, jestli nabídku Mladé Boleslavi přijmout?

Oslovil mě Martin Ševc, krátce po konci mistrovství v Kanadě. Volali jsme si a dohodli se, že se po návratu znovu spojíme. Boleslav o mě měla zájem, abych tady působil. Já jsem byl samozřejmě smluvně vázán na svazu, takže jsem si nejdříve musel zjistit, zda-li je to vůbec možné. Dostal jsem od pana Hadamczika svolení, a tak jsme se tu dohodli.

Co víte o zdejším týmu a co rozhodlo o tom, že jste na nabídku kývl?

Je tady tým, který má na to, aby se pohyboval ve vyšších patrech tabulky. Viděl jsem tu v průběhu sezony nějaké zápasy, když jsem sem jezdil skautovat hráče, takže tým pro mě z herního pohledu není neznámý. Také vím, že je velmi dobře fyzicky připravený. Bodově to zatím není ideální, ale řekl bych, že ten potenciál v týmu je. Proto jsem nabídku přijal.

Máte už zhruba představu o věcech, na které se zaměřit?

Samozřejmě jsem hru nestudoval podrobně, jezdil jsem spíše sledovat konkrétní hráče. Sedneme si společně s kolegy a hru jako takovou si probereme.

Václav Pletka a Petr Haken vám budou dělat asistenty. Jak se s nimi znáte?

Vencu Pletku znám samozřejmě jako hráče a vím, že tu působí jako trenér mládeže. Petra Hakena znám jako trenéra už delší dobu. Na společnou spolupráci se těším a věřím, že nám to bude fungovat. Oba jsou to kvalitní trenéři. Po tréninku si sedneme, řekneme si nějaké věci a budeme se připravovat na páteční zápas s Hradcem.

Během juniorského šampionátu jste pracoval společně s Radimem Rulíkem. Mluvili jste spolu o Boleslavi?

Ano, Radim o Boleslavi mluví moc hezky. V podstatě říkal, že jsou tu dobří lidé a pracovalo se mu tady dobře. Jsou tu i dobré podmínky pro práci a celkově mluvil velmi pozitivně.

Už jste oslavil ten úspěch s juniorským týmem, který po dlouhých letech vybojoval cenný kov z mistrovství?

Na oslavy vlastně ani nebyl moc čas. Prvotní samozřejmě bylo to zklamání z prohraného finále, takže tam spíše převládal smutek, že se to nepovedlo dotáhnout do konce. My trenéři jsme si ale už během turnaje uvědomovali, že by i finále byl velký úspěch pro náš hokej. Hlavně náš těšila předvedená hra. Tým šlapal a nebylo to o jednom ubojovaném vítězství, které by nám zajistilo úspěch.

Díky za rozhovor a ať se daří.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav