BK MLADÁ BOLESLAV

Přípravné zápasy: nejvíce se dařilo Boháčovi a novým hráčům

3. 9. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Dvanáctidílný seriál přípravných zápasů hokejistů BK Mladá Boleslav před blížící se sezonou v O2 extralize skončil úterní generálkou v Českých Budějovicích. Ač je někteří trenéři vůbec neuznávají, i statistiky mají své opodstatnění. A právě pomocí nich si nyní shrňme přípravu extraligového nováčka.

Ve dvanácti zápasech Mladoboleslavští nastříleli 40 gólů a 29 jich inkasovali. V přepočtu to znamená, že v průměru v každém utkání vstřelili 3,33 gólu a inkasovali 2,42 branek. Nutno však připomenout, že druhý údaj výrazně zkreslil devítigólový příděl v duelu s Plzní.

Nejlepším střelcem v přípravě se stal se svými šesti góly Roman Tomas. Pětkrát se netrefil nikdo, zato čtyřgólové střelce má BK Mladá Boleslav hned tři: Daniela Boháče (na snímku), Jana Bendu a Vladislava Kubeše. První dva jmenovaní se zároveň stali nejproduktivnějšími boleslavskými hráči v přípravě. Boháč i Benda totiž ke čtyřem trefám přidali i stejný počet asistencí. O druhé místo v klubové produktivitě se rovněž dělí dva hráči. S nejlepším střelcem Romanem Tomasem, který se kromě šesti gólů podepsal na jednom také asistencí, nasbíral sedm kanadských bodů i Martin Čech (2+5). Šest jich má na svém kontě Vladislav Kubeš (4+2).

Mezi obránci kralovali Václav Kočí a Josef Jindra. Oba dva góly dali a na další dva přihráli.

V bráně strávil nejdelší dobu Filip Šindelář, jenž odchytal 309 minut s průměrem 1,94 gólu na zápas. Jan Chábera čelil soupeřovým útočníkům 280 minut s průměrem 2,79 gólu na zápas.

Kanadské bodování

8 bodů: Daniel Boháč (4+4), Jan Benda (4+4)
7 bodů: Roman Tomas (6+1), Martin Čech (2+5)
6 bodů: Vladislav Kubeš (4+2)
5 bodů: Tomáš Nouza (3+2), Martin Štrba (0+5)

Nejlepší střelci

6 gólů: Roman Tomas
5 gólů: nikdo
4 góly: Daniel Boháč, Jan Benda, Vladislav Kubeš
3 góly: Tomáš Nouza, Václav Eiselt

Nejlepší obránci

4 body: Josef Jindra (2+2), Václav Kočí (2+2)
3 body: Jiří Marušák (2+1)
2 body: Marek Posmyk (2+0), Jozef Lukáč (0+2)

Brankáři

Filip Šindelář - 309 odchytaných minut, 10 obdržených gólů, průměr na zápas: 1,94 inks. gólu
Jan Chábera - 280 odchytaných minut, 13 obdržených gólů, průměr na zápas: 2,79 inks. gólu
Jaroslav Jágr - 70 odchytaných minut, 3 obdržené góly, průměr na zápas: 2,57 inks. gólu
Marek Schwarz - 61 odchytaných minut, 1 obdržený gól, průměr na zápas 1,02 inks. gólu

Poznámka: údaje jsou zpracovány podle našich statistik z jednotlivých zápasů, podle hlášení hlasatelů. Možné opravy v oficiálním zápisu tedy nejsou zaznamenány a stoprocentní správnost nelze zaručit.