BK MLADÁ BOLESLAV

Tři body jsou důležité, ale nemůžeme se spokojit jen s jednou výhrou, ví Róbert Lantoši

20. 1. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. – Dvě minuty chyběly od dělby bodů. Tim Söderlund ale sjel k levému kruhu a přesnou trefou do pravého horního růžku přisoudil Bruslařskému klubu všechny tři body. „Jak se říká, nakonec to dobře dopadlo. Zůstali jsme trpěliví, dvě minuty před koncem se nám podařilo dát gól, což je důležité,“ hodnotí utkání Róbert Lantoši po vítězství Mladé Boleslavi nad Třincem 1:0.

Drama až do konce. Zápas 39. kola Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Třincem se málem protáhl. Jenže v čase 58:46 se Tim Söderlund chopil puku a vstřelil rozdílovou branku. „Pocity jsou vynikající. Vyhráli jsme za tři body, což je pro nás důležité. Jsme moc rádi, že body zůstaly doma,“ těší hubené, ale důležité vítězství 1:0 Róberta Lantošiho.

Podle něj je ale důležité nepolevit. „Stále nemůžeme být spokojení, zápasy musíme vyhrávat a sbírat body,“ hlásí.

Středočeši už mohli jít do vedení v úvodní pasáži, nakonec veškeré pokusy zastavil třinecký Kacetl. „Jak se říká, nakonec to dobře dopadlo. Zůstali jsme trpěliví, dvě minuty před koncem se nám podařilo dát gól,“ dodává později slovenský útočník ve službách Bruslařů.

„Byl to zápas obránců. Hrálo se dobře zezadu. Nikdo se nepouštěl do ničeho velkého, nebyla žádná přečíslení. Myslím si, že z obou stran to byl zodpovědný výkon, ale my jsme na konci vyšli na vrchol,“ poukazuje Lantoši na gólově chudé utkání, ve kterém působil v první lajně právě na křídle se Söderlundem. „Švédský hokej je mi blízký, s Timem jsme si jako křídla sedli,“ usmívá se.

Mladá Boleslav v neděli zamíří do Prahy, kde se střetne v charitativním zápase se Spartou. „Víme, co od Sparty můžeme očekávat, je v tabulce výše, musíme se na ni pořádně připravit,“ zdůrazňuje Lantoši.

Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím odkazu na YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav