BK MLADÁ BOLESLAV

Po měsíci děkovačka doma. Konečně jsme dali góly, těší Tomáše Fořta

3. 3. 2023
Autor: Redakce
​M l. B o l. – Základní část finišuje, Středočeši tak ladí formu na vyřazovací fázi. V 51. kole Tipsport extraligy přivítali na domácím ledě hokejistky z Plzně. Už v úvodní části se Mladá Boleslav ujala vedení, které udržela až do závěrečné sirény a zvítězila nad Západočechy 4:2. „Konečně jsme dali góly. Hráli jsme i lepší zápasy, ale nedokázali jsme se trefit a neměli jsme pak ani bod,“ hledá rozhodující faktor Tomáš Fořt, který se postaral o druhou branku domácího celku.

Poprvé od 24. ledna se podařilo Mladé Boleslavi před domácím publikem zvítězit. Proti Plzni ani jednou neztráceli, a nakonec uhájili dvoubrankové vítězství. „Jsme rádi, že jsme vyhráli a udělali fanouškům aspoň trochu radost,“ těší Tomáše Fořta.

Středočeši se trefili hned čtyřikrát a zvítězili nad Plzní 4:2. „Konečně jsme dali góly. Hráli jsme i lepší zápasy, ale nedokázali jsme se trefit a neměli jsme pak ani bod,“ poukazuje na situaci útočník ve službách Mladé Boleslavi.

Fořt se navíc po zhruba půl měsíci vrátil po nemoci zpátky do sestavy. A hned zapsal důležitý gól. „Třepaly se mi nohy. Tim mě ale nádherně našel, pak už bylo jen na mně, abych se trefil,“ usmívá centr, který se postaral o druhou branku a pochvaluje si spolupráci se Söderlundem.

„Je to výborný a šikovný hráč, jsem rád, že jsem s ním mohl nastoupit. To samé musím říct i o Šťávovi (David Šťastný, pozn. redakce), hrál výborně,“ doplňuje boleslavský útočník.

Bruslařskému klubu pomohlo i ubráněné oslabení ve druhé části. Plzeň totiž dvě minuty hrála přesilovou hru 5 na 3. Výborně nás podržel Gašper, a když to nechytil on, pomohla nám tyčka. Měli jsme štěstí. Ale jak se říká, kdo nepromění při hře pět na tři, nemůže vyhrát. Jsem rád, že se tohle pořekadlo potvrdilo a my vyhráli," míní Fořt.

Jak se Tomáš Fořt těší na play off? Kompletní rozhovor si můžete pustit prostřednictvím YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav