BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři hlásí první dva nováčky: Filipa Suchého a Jana Štibingra

6. 4. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – A tým BK Mladá Boleslav hlásí ještě před prvním květnem dvě nové tváře ve svých řadách. Jsou jimi pětadvacetiletý útočník Filip Suchý, jehož předchozím hokejovým působištěm byla Plzeň, a třiadvacetiletý obránce Jan Štibingr, který k Bruslařům přichází z Liberce.

Filip Suchý je odchovancem Plzně, kde hokejově vyrostl a také poprvé nastoupil za dospělé. Sezony 2016/2017 a 2017/2018 strávil za velkou louží, kam vyrazil na zkušenou, a kde působil v USHL v týmu Omaha Lancers. O rok později se rozhodl přidat ještě evropskou zkušenost a rok tak strávil ve švédské druhé nejvyšší soutěži v týmu Västerviks IK. Po návratu do Čech odehrál sezonu 2019/2020 v prvoligovém Chomutově, načež se navrátil do Plzně, odkud po třech sezonách míří do Mladé Boleslavi. Suchý byl pravidelným mládežnickým reprezentantem, který se dostal i na mistrovství světa dvacítek.

Martin Ševc o Filipu Suchém: Z Filipa se stává zkušený útočník, v Plzni už si odehrál svoje. Dobře se pohybuje a bruslí, je silný a to i vzdor tomu, že nepatří mezi nejvyšší útočníky.



Jan Štibingr je odchovancem pražské Slavie, odkud ovšem už v šestnácti letech vyrazil do Ameriky, kde si vyzkoušel středoškolské studium i USHS-MN ligu. Řekl si, že to prozatím stačí, a následující sezonu už byl opět v Čechách, kde to vzal šmahem od dorostu přes juniory až do A týmu. V první lize si připsal deset startů. V osmnácti letech už ji hrál stabilně, za slávisty si připsal 41 startů. V ročníku 2019/2020 zamířil opět do zámoří – tentokrát už na vysokou školu a do USHL. Po roce tam následoval znovu návrat do Čech, konkrétně do Liberce. Hrál střídavě za něj a za Benátky nad Jizerou, a to celkem tři sezony, přičemž poměr zápasů se stále více překlápěl do extraligy. Loni už hrál stabilně za Tygry.

Martin Ševc o Janu Štibingerovi: Honza je mladý a perspektivní bek, který je silný na puku. Velmi dobře bruslí a je ve věku, kdy se jeho potenciál začíná teprve naplno rozvíjet.


×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 12:30 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec