BK MLADÁ BOLESLAV

Chtěl jsem změnu. Vím, že v Boleslavi se s hráči pracuje dobře, říká Filip Suchý

9. 4. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. – V době, kdy vrcholí obě semifinálové série Tipsport extraligy, vám netradičně brzy přinášíme první rozhovor s nováčkem v kádru Bruslařů. O svém přesunu do Mladé Boleslavi se rozpovídal útočník Filip Suchý. Ten do kádru Bruslařů míří z Plzně, kde strávil poslední tři sezony. Jeho působení v dresu Škodovky skončilo stejně jako pro Bruslaře, tedy neúspěšným předkolem. Pětadvacetiletý útočník si v kariéře vyzkoušel zámořskou štaci i švédskou nižší soutěž.

Filipe, jak probíhalo rozhodování o vašem působišti na příští sezonu?

Měl jsem dvě možnosti. Mohl jsem zůstat ještě v Plzni, ozvala se ale Boleslav. Potřeboval jsem změnu, restart, byl jsem v Plzni už tři sezony. Chtěl jsem si vyzkoušet něco jiného. Věděl jsem, že Boleslav hraje bruslivý hokej a to mi vyhovuje, takže jsem se rozhodl zkusit to tady.

Co definitivně rozhodlo?

Roli v tom hrálo hlavně, že jsem se rozhodl pro tu změnu. Vím, že se tu dobře pracuje s hráči a doufám, že mi to také pomůže.

Jste tu zatím velmi krátce, znáte už přesto nějaké hráče z kabiny?

Sebu Maláta znám dobře. (úsměv) Potom třeba Stráňase (Jana Stránského, pozn. red.), kterého teda zatím neznám osobně. Vím ale, že také pochází z Plzně.

foto: HC Škoda Plzeň

Jak jste vnímal Boleslav jako soupeře?

Nepříjemný a bruslivý tým. Minulý rok nás v předkole vyřadili. Hraje se tu velmi podobný, nebo alespoň na podobné bázi, stavěný hokej, takový tvrdý a hodně bruslivý.

Sezona tu skončila již v předkole. Myslíte si, že tu teď bude větší tlak na lepší výsledky?

Pod tlakem je člověk každou sezonu. Nedá se říct, že by tomu bylo jinak. Musíme hlavně chytit začátek a potom mít postupně stoupající tendenci.

Měníte působiště poprvé v rámci extraligy. Cítíte nějakou nervozitu?

Tak to uvidíme, až přijedeme do Plzně. (smích) Je to pro mě další štace a musím se tím srovnat. Určitě to v Plzni třeba bude trochu nostalgie, nebo spíš nezvyk, protože tam budu v jiné kabině. Porazit je budu chtít ale i tak.

Plzeň i Boleslav končila sezonu v podobné době. Jak jste poté trávil čas?

Dal jsem si nějaký ten týden volno. Teď už se ale zase začínám hýbat, abych to úplně neztratil. Dovolenou jsme neplánovali, zatím jsem odpočíval doma. Staral jsem se o zahradu, jinak ale nic velkého.

Před naším rozhovorem jste mluvil s trenérem Kalousem. Můžete trochu přiblížit, co bylo předmětem konverzace?

Pozdravili jsme se a řekl mi o tom, jak je to tady nastavené. Také jsme mluvili o hokeji, kterým se budeme chtít prezentovat.

Děkujeme za rozhovor.