BK MLADÁ BOLESLAV

Jiří Kalous je asistentem trenéra národního týmu. Bruslaře to neovlivní

30. 6. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – Hlavní trenér A týmu BK Mladá Boleslav Jiří Kalous byl ve čtvrtek 29. června jmenován asistentem trenéra národního týmu. Českou reprezentaci tak povede společně s bývalým koučem Bruslařů Radimem Rulíkem coby hlavním trenérem a Markem Židlickým coby druhým asistentem. Včetně trenéra brankářů Ondřeje Pavelce se tak realizační tým národního týmu do 20 let přesouvá k "áčku" národního týmu. Bruslařský klub trenérovi Kalousovi gratuluje, přeje mnoho úspěchů a zároveň ubezpečuje své příznivce, že Bruslaři touto skutečností nebudou ovlivněni.

"Už když jsme se s Jirkou Kalousem domlouvali v lednu na spolupráci, počítali jsme s jeho působením u národního týmu do 20 let," říká sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Martin Ševc. "I proto bylo naším cílem mít u Jirky dva kvalitní asistenty, kteří budou schopní vést tým i v průběhu jeho nepřítomnosti. A samozřejmě na to Petr Haken s Václavem Pletkou nejsou sami, celkově máme v náš realizační tým naprostou důvěru," dodává Ševc s tím, že přesun Jiřího Kalouse k hlavnímu týmu České republiky přináší pro Bruslaře spíš jisté výhody, neboť u týmu "dvacítek" by byl Jiří Kalous pryč mnohem déle.

Dodejme, že BK Mladá Boleslav se může pyšnit i dalšími trenéry ze svých řad u národních týmů. V kategorii U16 působí coby trenér brankářů Filip Šindelář. V kategorii U17 jsou pak jako trenér brankářů Marek Schwarz a jako videokouč Jan Vidner. A v kategorii U18 trénuje gólmany Lukáš Mensator.