BK MLADÁ BOLESLAV

Přípravné zápasy startují! Bruslaře čeká první utkání pod Ještědem

2. 8. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté mají za sebou suchou přípravu i první tréninky na ledě. V posledních dvou týdnech všichni hráči brázdí led ŠKOENERGO Arény a pomalu, ale jistě se připravují na první přípravné utkání. To sehrají již zítra na ledě Liberce, kam se poprvé v roli hosta vypraví i jedna z nových akvizic Bruslařů - Jan Štibingr. Utkání v liberecké Home Credit Aréně startuje v 17:00, vstupné stojí 150 korun.

Příprava v plném proudu. Jsou Bruslaři kompletní?

Bruslaři jsou v tréninkovém procesu od 2. května, kdy oficiálně nastoupili na letní přípravu i s novými posilami. Celou přípravu si v okolí ŠKOENERGO Arény odbyl navrátilec Jan Růžička, dále dvojice obránců Filip Pyrochta - Jan Štibingr a v neposlední řadě také útočník Filip Suchý. Výše uvedení se zbytkem týmu doplněným o několik hráčů z mladoboleslavské juniorky absolvovali suchou přípravu pod vedením nového kondičního trenéra Michaela Obrtela. Ještě před prvním tréninkem na ledě Bruslaři zpět přivítali Tima Söderlunda a Slováky - Róberta Lantošiho a Adama Jánošíka, kteří se k týmu připojili po skočení světového šampionátu. Na led pak boleslavská družina vyjela 24. července, nové tréninkové dresy na sebe oblékli také Fin Matti Järvinen s Američanem Zachem Osburnem. V té době už Bruslařům chyběl jen hlavní trenér Jiří Kalous, který toho času ve finském Vierumäki předával reprezentační dvacítku do rukou jejího nového trenérského štábu, a Juhamatti Aaltonen. Poslední dílek mladoboleslavského kádru dorazil do města automobilů v úterý před polednem a dnes si s týmem střihl první trénink. Bruslaři jsou tak v kompletním složení a vyhlížejí přípravná utkání, k tomu prvnímu vyrazí již zítra. Speciální to bude zejména pro obránce Jana Štibingra, který v dresu Tygrů nastoupil k 99 extraligovým zápasům a nyní se do Home Credit Arény vrátí jako soupeř. Uvede se vítězně?

Jan Štibingr o návratu do známého prostředí: "Bude to pro mě výzva, s klukama z Liberce jsem ještě v kontaktu. Tři roky jsem tam byl jako domácí hráč a teď budu na druhé střídačce. Určitě se těším, budu moc rád, když je porazíme už teď v přípravě."

Matti Järvinen s Filipem Suchým při prvním týmovém tréninku na ledě

Změny v kádru Liberce? Nepokračuje Kváča či Balinskis, ze zámoří se vrací Knot

Prvním soupeřem Bruslařů budou liberečtí Bílí Tygři, se kterými si naši hokejisté 17. srpna střihnou ještě "odvetu v domácím prostředí. Severočeši před novou sezonou přivítali zpět staronového hlavního kouče Filipa Pešána, jenž na střídačce Tygrů nahradí dosavadního lodivoda Patrika Augustu. Ten od nového ročníku povede reprezentační dvacítku. Náš rival přes léto posílil hlavně v obranných řadách: z Plzně přišel Vojtěch Budík, z finského Ässätu pak Kanaďan Ian McCoshen a posledním dílem do skládanky se stal Ronald Knot, jenž se pod Ještěd vrací po jednoletém působení v organizaci Arizony Coyotes. Trojice beků se bude snažit o to, aby nahradila Uvise Janise Balinskise, nejproduktivnějšího obránce loňské extraligové sezony, Richarda Nedomlela, či Jana Štibingra, který další starty zaznamená v boleslavském dresu. Žhavým tématem v Liberci byla také brankářská otázka. Po odchodech Petra Kváči a Jakuba Neužila zůstal v klub jen juniorský reprezentant Daniel Král, a tak bylo třeba posílit i na tomto postu. Pozici brankářské jedničky by tak nově měl plnit pětadvacetiletý Slovák David Hrenák, jenž přichází z americké nižší soutěže ECHL. Souhrn změn v libereckém kádru zakončíme pohledem do ofenzivy, kde již nadále nebude působit dvojice Jan Ordoš - Michael Frolík, k dispozici nebude ani Petr Jelínek. Zkušený centr se ve 39 letech rozhodl ukončit svoji hráčskou kariéru, nově bude plnit roli evropského skauta pro organizaci Los Angeles Kings. Tygři proto podepsali útočníky Miroslava Múchu a Kellyho Klímu, který ještě v loňské sezoně nastupoval za Mladou Boleslav.

Kelly Klíma o svém podpisu pod Ještědem: "Filip Pešán mě kontaktoval a představil mi svoji vizi. Ta se mi nesmírně líbila. Zjistil jsem, že oba podobně přemýšlíme o hokeji a i to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl tady podepsat."

David Hrenák, nováček v libereckém brankovišti

foto: Bílí Tygři Liberec

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav