BK MLADÁ BOLESLAV

Poprvé doma! Do Mladé Boleslavi dorazí karlovarská Energie

7. 8. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. – Přípravné období pokračuje prvním zápasem na ledě ŠKOENERGO Arény. Bruslaři, kteří ve čtvrtek odehráli úvodní duel na ledě Liberce, v domácím prostředí přivítají Karlovy Vary. Energie tímto zápasem do přípravy teprve vstoupí, oba celky se v předsezónním období utkají po dlouhých šesti letech. Nenechte si první domácí utkání ujít, vstupenky ke koupi zde.

Bruslaři v Liberci na výhru nedosáhli, střelecky vyšli na prázdno

Mladoboleslavští pod Ještěd vyrazili v omlazené sestavě, aby měli trenéři možnost vidět i hráče ze širšího kádru. Liberec se dostal do vedení ve druhé třetině, když početní převahu využil Oscar Flynn. Za další minutu, znovu v přesilovce, navýšil junior Jaromír Pérez. Ve 31. minutě přidal třetí trefu domácích slovenský obránce Rayen Petrovický, jenž se tak dobře uvedl po svém příchodu na měsíční try-out. Finální podobu výsledku dodal znovu Oscar Flynn, jenž devět sekund po návratu z kabin úspěšně dorazil střelu svého spoluhráče za Stuchlíkova záda. Bruslaři se po zápase vrátili zpět do tréninkového módu, ze kterého znovu vystoupí v úterý, kdy od 17:00 hostí karlovarskou Energii.

foto: Jiří Princ

Odchod útočných opor a nová jednička mezi tyčemi

Karlovarští prošli v přestávce na své poměry velkou proměnou. Hlavní kouč David Bruk dostal ke své ruce pomocníka v podobě Václava Eismanna. Ten se v posledních letech zasloužil o to, že se mládežnické týmy Energie pravidelně obsazovaly přední příčky ve svých soutěžích, navíc si vyzkoušel i angažmá u mládežnických reprezentací. Velká změna proběhla v brankovišti, kam po odchodu Štěpána Lukeše dorazil Dominik Frodl, který po příchodu z Pardubic prahne po větším herním vytížení. V obraně Energie registrujeme jen odchod Martina Rohana, jenž natrvalo odchází do partnerského Sokolova. V útočných řadách nebude pokračovat Fin Mikko Juusola a dvě útočná esa - Martin Kohout a Petr Koblasa. Oba našli svá nová působiště u extraligové konkurence. Jejich produktivitu by v lázeňském městě měli vynahradit Seveřané Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg či ex-vítkovický Jan Bernovský. Z Chance ligy Energie angažovala Ondřeje Procházku a o něco zkušenějšího Romana Přikryla. Uvedení nováčci společně se stávajícím karlovarským kádrem absolvovali letní přípravu pod vedením nového kondičního kouče Martina Iterského, jak se jim podařila, ukáže čas. Prvním ukazatelem bude právě první přípravný zápas na ledě ŠKOENERGO Arény.


Nováček Iikka Kangasniemi v novém dresu pro přípravná utkání

foto: Kateřina Pelikánová


×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 12:30 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec