BK MLADÁ BOLESLAV

Góly a pohodový průběh sezony. Ostatní přijde samo, ví Bruslaři

8. 9. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Tradiční tisková konference před startem Tipsport extraligy proběhla ve čtvrtek 7. září v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně. Její účastníci a novináři se spolu potkali v prostorech restaurace přímo na zimním stadionu hned po skončení posledního přípravného utkání proti Slavii. Ke stolečkům před žurnalisty usedli majitel Mgr. Jan Plachý, MBA, generální manažer Mgr. Jan Tůma, sportovní ředitel Martin Ševc a přímo z kabiny dorazili hlavní trenér Jiří Kalous a kapitán Jan Stránský s asistentem Filipem Pyrochtou. Všichni aktéři se shodli na tom, že se na novou sezonu, která už klepe na dveře, těší. Do jejího startu v tuto chvíli zbývá přesně týden.

Jako první dostal slovo Jan Plachý, který jako spolumajitel klubu BK Mladá Boleslav působí již dvacátým rokem. "Těším se na nadcházející období, kdy se budeme při ostré sezoně opět nervovat," říká jistě s trochou nadsázky a pokračuje: "Věřím, že letošní sezona bude lepší a podaří se nám nastřílet více gólů." Na tom se mimochodem shodovali všichni účastníci, kteří vědí, že ofenzivní potence bude alfou a omegou.

Generální manažer Jan Tůma následně dostal za úkol představit změny, které se v klubu udály v mezidobí mezi sezonami. "Vyměnili jsme velkou část kádru, některým hráčům končily smlouvy, jiní odešli," vzpomíná na změny na poli sportovním. Řeč ale přišla i na novinky v zázemí zimního stadionu. "Samozřejmě se trochu mění také zázemí pro hráče i diváky. Nově budeme mít na zápasech pohyblivou kameru, takže se nám trochu změní také prezentace během zápasu," říká. Nakonec nakousne i možnou rekonstrukci: "Je pravdou, že jsme limitování těmi prostory naší arény. Technickou dokumentaci už máme vypracovanou, takže se budeme snažit o to, abychom mohli vyjednat další posun v tomto směru."

Sportovní ředitel Martin Ševc se těší na svou první plnohodnotnou sezonu v pozici manažera. "Je to pro mě zavazující i díky změnám, které jsme provedli. Některé věci byly vynucené, jiné jsme zase udělat chtěli," říká. Kádru v současné podobě věří, další změny však nevylučuje: "S týmem, který v tuto chvíli máme k dispozici, do sezony vstoupíme. Změny jsou povoleny do ledna, takže času na posílení nebo na reakce ještě bude dost." S generálním manažerem nakonec ještě s nadsázkou vzpomíná na svůj přesun z kabiny do kanceláře.

Hlavní trenér Jiří Kalous poté poděkoval hráčům, kteří jsou podle jeho slov pracovití, což je pro trenéra radost. Následně zhodnotil přípravu, která podle něj splnila očekávání. "Hledali jsme skladbu jak v obranných řadách, tak v útoku. Ačkoliv jsme dnes proti Slavii nenastoupili v plné sestavě, představu o její podobě máme," říká. Několik hráčů ve čtvrtek k dispozici nebylo. Jak ale sám hlavní lodivod říká, během týdne se vše doladí a do Liberce budeme připraveni vyrazit v plné sestavě. A jaké cíle si dává pro další sezonu? "Chceme dávat více gólů, v loňské sezoně to konečné umístění produktivita hodně ovlivnila." Zkušený kouč také věří, že pokud se v tomto směru jeho mužstvo zlepší, budou Bruslaři v klidnějších vodách tabulky.

Kapitán Jan Stránský byl v loňské sezoně nejlepším střelcem týmu, bude se to opakovat? "Mohlo by to tak být i letos, nejlepší ale klidně může být i hráč ze čtvrté lajny," vzpomíná vyrovnanost v řadách mladoboleslavské ofenzivy. Jako kapitán začne svoji druhou sezonu. "Řekl bych, že tam mezi hráčem a kapitánem velký rozdíl není. Je důležité mluvit, což ale mohou také ostatní. A i když jsem kapitánem, pořád jsem ten stejný Honza jako předtím," usmívá se.

V souvislosti s Filipem Pyrochtou byl zmíněn rozhovor, ve kterém se obránce zmiňuje o touze znovu si užít českou kabinu. "Letos jsem se vrátil ze Švédska a zatím musím říct, že je tady všechno super. Kluci mi ten návrat hodně ulehčili, takže si to zatím užívám." Zároveň věří, že mančaft je dostatečně silný a když se bude dařit jednotlivcům, bude z toho těžit celé mužstvo.


Individuální rozhovory s hlavním trenér Jiřím Kalousem a kapitánem Janem Stránským připravujeme, můžete se na ně těšit na našem webu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav