BK MLADÁ BOLESLAV

Václav Eiselt: Potřebujeme ze sebe setřást tu smůlu. Pak půjdeme nahoru.

14. 9. 2008
Autor: Jitka Čechová
P r a h a – Václav Eiselt nastoupil do utkání proti Slávii opět ve snad již klasické formaci s Nouzou a Sýkorou. Ta patřila rozhodně mezi ty, které bylo na ledě vidět, a byl to právě čtyřiatřicetiletý útočník, který v patnácté minutě zápasu bleskově odpovídal na druhý gól domácího týmu, čímž odstartoval střeleckou produktivitu Středočechů. Čtyři góly ale na konečných pět Slávistických nestačily.

"Bohužel nás udolávají soupeřovy přesilovky," připouští rodák z Benešova. "Jakmile nám uskočí na rozdíl jednoho nebo více gólů, to dotahování se stojí moc sil. A potom přicházejí ty chyby," upozorňuje Václav Eiselt na fakt, že nebylo zápasu, ve kterém by Středočeši nemuseli například hájit dvojnásobné oslabení.

Přesto tu "nováčkovskou daň", o které všichni mluví, odmítá. "Nehrajeme špatně. Tyhle prohry jsou prostě jen hodně smolné, ale jsem přesvědčen o tom, že když to jednou překonáme, půjdeme výsledky nahoru," říká přesvědčeně.

Že nejde čistě o výsledky je ale nicméně jasné. Důležitá je a bude i psychika hráčů, která teď nejspíš něco utrpěla. Tři těsné prohry o jeden gól musí mančaft trochu nalomit. "V přípravě jsme vyhráli hodně zápasů a teď to zkrátka tak nejde," připouští smutně. "Je ale předčasné něco nějak výrazněji hodnotit," dodává vzápětí. "Pracujeme na sobě a určitě se zlepšíme."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav