BK MLADÁ BOLESLAV

Smůla? Nechceme se na nic vymlouvat, praví Róbert Lantoši. Rozhodla efektivita, šancí bylo dost

6. 11. 2023
Autor: Tomáš Taybner, foto: Nikola Křížová
K. V a r y – Bruslaři v Karlových Varech odehráli velmi vyrovnané utkání. Trefa na 1:1 Róberta Lantošiho z 28. minuty jej nakonec poslala do nastaveného času a pro mladoboleslavský tým znamenala alespoň zisk bodu. O tom bonusovém rozhodovala dovednostní disciplína zvaná samostatné nájezdy, kterou lépe zvládla domácí Energie. Slovenský útočník v rozhovoru po utkání vzpomíná na svůj gól i nervózní průběh prodloužení. V závěru hledí směrem k novému hlavnímu trenérovi a obrací se také na fanoušky.

Róberte, je z toho nakonec těsná prohra po nájezdech. Jaký to byl zápas?

Bylo to velmi těsné. Jsme rádi za bod, ale myslím si, že jsme měli i na to, abychom získali všechny tři. Teď je třeba si pořádně odpočinout, vrátit se s novým nastavením a začít takové zápasy vyhrávat.

Co rozhodlo o tom, že berete "jen" jeden bod?

Nebyla tam efektivita. Šancí jsme měli dost, akorát jsme Varům ty góly prostě nedávali. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, jen jsme se opět trápili v přesilovkách. Měli jsme v nich dát nějaké góly, protože přesilovky prostě dneska rozhodují zápasy. To se nám nepodařilo. Věřím, že tu další čtvrtinu už budeme hrát lépe.

Myslíte si, že vám třeba v některých momentech chybělo i větší štěstí?

Ne, to ne, nechceme se na nic vymlouvat. Snažíme se tam nechat všechno a zápasy vyhrávat. Nesmíme se na nic vymlouvat. Všichni tady umíme hrát hokej, jen je potřeba začít hrát ten správný hokej ve správný čas.

Vstřelil jste vyrovnávací gól na 1:1, i díky němu jste dosáhli na bod. Pamatujete si, jak k tomu došlo?

Myslím, že Berny to shodil za branku, já jsem tam přiletěl, měl jsem nějaké momentum. Snažil jsem se využít vzniklého místa a poslat to na branku. Naštěstí mi to vyšlo.

V prodloužení se nadvakrát rozhodovalo o osudu zápasu, podobně jako v pátek na Kometě. Jak jste to na střídačce prožíval?

Tohle jsem viděl poprvé v životě. Jednou je gól uznaný, podruhé zase ne. Je to zajímavé rozhodnutí, nevím, jak bych to okomentoval. Je to, jak to je. Teď nám to pomohlo, minule zase ne.

Našel byste něco, co si můžete z utkání odnést do těch příštích? Mohla by to být třeba vaše neutichající bojovnost...

Tak tohle si říkáme po každém zápase. Jak už jsem říkal, je potřeba si od toho trochu oddechnout v hlavě a přijít s ještě lepším nastavením.

Čeká vás teď trochu atypická reprezentační přestávka, přijde nový trenér. Co od něj očekáváte?

Uvidíme. Počítám, že se během ní budeme s trenérem poznávat. Bude se tu muset rychle zaklimatizovat, stejně tak musíme i my s ním. Těšíme se na to a uvidíme, jaké to bude.

Dokázal byste třeba odhadnout, na čem s vámi bude chtít zapracovat?

Abychom dobře hráli v defenzivě, soupeř nám nedával góly a my byli schopni vyrovnané zápasy vyhrávat 1:0, 2:1. A také abychom za vyrovnaného stavu nedostávali góly v posledních minutách.

Po pauze hrajete hned dvakrát doma, co byste vzkázal fanouškům?

Já věřím, že nám budou fanoušci věřit. Máme to nějak nastavené, nejsme odevzdaní a necháváme tam všechno. Jdeme štěstí naproti, je třeba věřit, že se nám to třeba i dobře odrazí. Doufám, že nás fanoušci budou nadále podporovat a zůstanou při nás.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav