BK MLADÁ BOLESLAV

Jen jsem se snažil trefit bránu, říká ke své první brance v extralize Jan Závora. Co bude důležité teď?

17. 11. 2023
Autor: Redakce
​M l. B o l. – Proti Litvínovu se Bruslařskému klubu zadařilo. Díky povedené prostřední třetině si vybudoval náskok, který postupně navyšoval. O první, a nakonec rozhodující, branku se postaral Jan Závora, pro kterého to byla premiérová trefa v extraligovém zápase. Mladá Boleslav si tak po výhře 5:0 nad Vervou připsala důležité tři body.

„Je to velká úleva. Už ani nevím, po kolika zápasech jsme vyhráli. Konečně nám to tam napadalo, jsme za to vděční. Teď hlavně neurazit štěstí,“ míní Jan Závora po důležitém vítězství.

Utkání s Litvínovem se lámalo ve druhé třetině. „Ze začátku to bylo dost vyrovnané, pak se štěstí naklonilo k nám. Možná jsme měli poté lehce navrch, nezbavovali jsme se zbytečně puků a tlačili se do brány,“ zamýšlí se mladý útočník.

Právě Závora se postaral o nastartování brankového kolotoče, když ve 28. minutě poslal Středočechy do vedení. „S Ondrou Romanem jsme jeli dva na jednoho, Ondra mi to skvěle poslal na střelu, já se jen snažil trefit bránu. Naštěstí mi to tam propadlo,“ usmívá se po prvním extraligovém gólu 21letý hokejista.

Výhra je sice cenná, cesta z posledního místa v tabulce bude ještě složitá. „Nesmíme usnout na vavřínech. Musíme pokračovat dál,“ hlásí odhodlaně Závora.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice