BK MLADÁ BOLESLAV

Řekli jsme si, že to bude vojna až do konce sezony, přibližuje kabinu Bruslařů Róbert Lantoši

17. 1. 2024
Autor: Redakce, foto: Stanislav Souček
H r. K r á l o v é - Mladá Boleslav bodovala už čtvrtý zápas v řadě. Tentokrát se v dohrávce 29. kola představila na ledě Hradce Králové, kde nakonec zvítězila po prodloužení 3:2. Středočeši přitom ještě před začátkem třetího dějství vedli 2:0. „Konce zápasů jsou pro nás nějaké těžké, nerozumím tomu. Celé utkání odehrajeme kvalitně a pak to vypadá, že zapomeneme, jak máme hrát hokej. Za druhý bod jsme rádi," míní Róbert Lantoši, který v duelu nastoupil s kapitánským céčkem a vstřelil rozhodující branku.

Díky výhře jste se odpoutali od posledního místa v tabulce. V Hradci Králové jste vedli, nakonec berete dva body. Jak jste s nimi spokojeni?

Mohli jsme mít tři body, mrzí nás to. Kluci z Hradce sehráli závěr dobře, lépe se to ani trefit nedalo. Jsme rádi za druhý bod. Konce zápasů jsou pro nás nějaké těžké, nerozumím tomu. Celý zápas odehrajeme kvalitně a pak to vypadá, že zapomeneme, jak máme hrát hokej. Když se chceme odpoutat, musím zvládat zápasy i ve třetí třetině.

Přestože Mountfield na konci závěrečné dvacetiminutovky srovnal, zvládli jste získat v prodloužení bonusový bod. Jak může takový zápas pomoci se sebevědomím?

Sebevědomí budujeme postupně. Sbíráme body, každý je velmi cenný. Musíme je nadále získávat. Jsme na spodních patrech tabulky, neřešíme, jestli se nám na daném stadionu daří, nebo ne. Každý duel chceme vyhrát.

Je to pro vás vzpruha, že jste přeskočili v extraligové tabulce Kladno?

Věřím, že budeme mít silný závěr. Je to povzbuzující, že jsme se odlepili od 14. místa a aspoň na chvíli u nás bude svítit třináctka. Jak už jsem říkal, musíme v utkáních bodovat. Musíme chtít víc vyhrát než druhý tým.

Herní projev vypadá jistější. Co se změnilo?

Padla nějaká slova. Víme, co jsme chtěli změnit a na čem chceme zapracovat. Řekli jsme si, že to bude vojna do konce sezony.

Jak se vám hraje v prodloužení?

To jsou takové novodobé šachy. Když hrajete na velkém hřišti tři proti třem, nechcete puk ztratit. Jsme rádi, že jste tyhle šachy zvládli.

Na dres vám přišili kapitánské céčko, zatím půjčené. Změnilo se tím pro vás něco?

Mám asi těžší hruď. (úsměv) V takové situaci jsem ještě nebyl, snažím se tým povzbuzovat. Snažím se být lídrem, podat na ledě dobré výkony, vstřelit nějaký gól a pomoci týmu k výhře.

Děkujeme za rozhovor.


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav