BK MLADÁ BOLESLAV

Udrží Bruslaři na Hané bodovou sérii? V Olomouci se představí v neděli

20. 1. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – V rámci 38. kola Tipsport extraligy čeká Bruslaře dlouhá cesta na Hanou, kde se v Olomouci postaví domácím Kohoutům. Mladoboleslavští v novém roce 2024 rozjeli bodovou šňůru, která aktuálně čítá pět zápasů. Bruslaři letos nebodovali jen v jednom případě, když doma podlehli Motoru. V cestě jim teď stojí Hanáci, jimž se v posledních třech zápasech na vlastním ledě povedlo vyhrát. Odčarují jejich domácí úspěšnost právě Bruslaři? Odpověď přinese nedělní duel, jeho úvodní buly je na programu v 17:00.

37. kolo:

V Mladé Boleslavi rozhodovaly nájezdy, dramatický večer dopadl lépe pro plzeňskou Škodu

Bruslaři v pátek na domácím ledě přivítali západočeského soka z Plzně. Proti Škodovce měli Středočeši letos špatnou bilanci, oba předchozí duely s nimi totiž prohráli. Jednou to bylo po závěrečném plzeňském obratu a podruhé naopak způsobem start - cíl. Vedení v zápase se ale ujali právě Bruslaři, když Tomáš Fořt vyškrábal od Pavláta puk po střele Pyrochty a zakončil do odkryté klece - 1:0. Hned v dalším střídání si ŠKOENERGO Aréna podruhé povyskočila radostí, jenže domácím fanouškům vzápětí zkazil radost videorozhodčí, jenž po prozkoumání videa druhou trefu odvolal. A tak se na druhé straně Škoda dočkala vyrovnání, z modré čáry propálil Petr Zámorský všechny a všechno. Ve zbylém průběhu utkání Bruslaři nastřelili čtyřikrát brankovou konstrukci, Růžička na druhé straně musel dvakrát zakročit proti nebezpečným tečím. Za chudého stavu 1:1 se ale nakonec musely jet nájezdy, kde už to ale byl krátký proces. Zatímco na straně Plzně postupně uspěli Jakub Šiler, Söderlund a Matýs, na té domácí nedokázal Pavláta překonat nikdo a rozhodnuto tak bylo v nejkratším možném čase - 1:2 po s.n.

- 41 -

tolik střel vyslali Bruslaři na Dominika Pavláta, ten za svá záda pustil jen jednu z nich

Mora v Liberci předvedla snový začátek, jenže pak už na něj nenavázala, a tak se radovali Tygři

Kohouti páteční večer strávili v prostředí liberecké Home Credit Arény. Pod Ještědem se v úvodních momentech zápasů lépe dařilo právě hostům z Moravy, kteří již ve dvacáté vteřině utkání šli do vedení po gólu Jakuba Navrátila. Tygři se sotva vzpamatovali a za půl minuty už Král ze sítě lovil další kotouč, tentokrát se prosadil obránce Jakub Sirota. To všechno se stalo ještě v první minutě zápasu. Asi nikdo z přítomných diváků v tu chvíli nečekal, že je to poslední slovo Hanáků. Severočeši ještě v první části dokázali snížit, ve druhé třetině pak Faško-Rudáš s Flynnem přidali ruku k dílu a najednou vedli Tygři. A to i přes fakt, že Liberec ve druhé části vyslal na branku jen 5 střel. Ve třetí části pak znovu Olomouc svého soka přestřílela, stejně jako v předchozích 59 minutách ale hráči v červenobílém nenašli recept na brankáře Krále. Na opačné straně nakonec ještě udeřili Najman a Vlach, takže Severočeši slavili vítězství 5:2.

- 46 -

tolik zákroků musel vytáhnout liberecký brankář Daniel Král, z úvodních dvou střel inkasoval, ale pak už byl bezchybný

foto: Marek Sekáč

První klání Bruslaři rozhodli v přesilovkách, Olomouc v odvetě předvedla dobrou druhou třetinu

První vzájemné utkání se hrálo v Olomouci 20. října a Bruslaři v něm Kohoutům předvedli svou velkou zbraň - přesilovky. Právě díky nim se ve druhé části dostali do dvougólového vedení, jenže Kohouti snížili a ještě do přestávky v početní převaze srovnával navrátilec Káňa. V závěru druhého dějství ještě Navrátil mohl obrátit skóre, avšak trestné střílení proměnit nedokázal. A tak ve třetí části rozhodli Bruslaři, opět to bylo při přesilovce. Tu třetí z celkově čtyř nabídnutých využil Aaltonen a Středočeši slavili vítězství 3:2.

Odveta ve ŠKOENERGO Aréně přišla na řadu 3. prosince. Stejně jako v prvním klání, také tentokrát se jako první prosadili Bruslaři. Ještě do přestávky ale srovnal Macuh a stejný hráč po pauze přidal druhou trefu. Hned vzápětí zvyšoval Nahodil a na 4:1 pro Moru pak upravoval Kunc. Zelenobílí dokázali po návratu ze šaten snížit, ve 41. minutě vykřesal naději Skalický, ale to bylo bohužel všechno. I ve druhém případě tak slavil hostující tým.

Vyhrají hosté i potřetí?


Sestavy z posledního utkání

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rašner, Švrček, Černý, Mareš – Kunc, Anděl, Navrátil – Káňa, Nahodil (A), Bambula – Kusko, Knotek (A), Orsava – Klimek, Menšík, Rutar

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Bernad, Čech, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C) – Skalický, Fořt, Lantoši (A) – Malát, Roman, Rohlík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Krivošík, Pitule, Závora


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav