BK MLADÁ BOLESLAV

Začátek utkání? Utekl nám, mrzí Jana Závoru. Musíme se zlepšit

26. 1. 2024
Autor: Redakce
​M l. B o l. – I ve čtvrtém derby sezony tahala Mladá Boleslav za kratší konec. V utkání s Libercem od začátku ztrácela, a nakonec prohrála i přes větší střeleckou aktivitu, kterou zaznamenala hlavně díky druhé a třetí třetině, poměrem 1:4. Jediný střelcem Středočechů se stal útočník Jan Závora.

Středočeši nevstoupili do utkání s Bílými Tygry nejlépe. „Asi nám utekl začátek. První polovina zápasu nebyla taková, jakou jsme chtěli,“ mrzí Jana Závoru. „Musíme se zlepšit, stále je na čem pracovat,“ doplňuje vzápětí.

Ve druhé i třetí třetině se Mladá Boleslav střelecky zvedla. Třígólovou ztrátu už jen lehce zmírnil právě Závora. „Šli jsme do docela rychlého protiútoku. Krivo (Filip Krivošík, pozn. redakce) mi pak říkal, že jsem mu mohl puk dát, že byl volný a jel by do brejku. Bohužel jsem si ho nevšiml,“ sděluje.

„Nakonec to skončilo tak, že Ondra Roman dobře situaci zasekl, nahrál Pavlíkovi a ten vystřelil na beton. Já se tam ocitl a puk doplácl do brány,“ popisuje 21letý útočník svou druhou branku v letošním extraligovém ročníku.

V čem byl podle něj soupeř lepší? „Liberec hraje celou sezonu velmi pohyblivě. Hráči se dokáží prosadit při hře jeden na jednoho, mají dobré bruslaře a individuality,“ poukazuje Závora.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice