BK MLADÁ BOLESLAV

Filip Novotný: Mělo to grády, takové trošku play off

2. 2. 2024
Autor: Karel Schamberger
M l. B o l. - Nejlepším hráčem Mladé Boleslavi byl vyhlášen brankář Filip Novotný, který musel čelit více než čtyřicítce střel. Za svá záda propustil pouze jednu a stal se tak strůjcem úspěchu Bruslařů v zápase proti Hradci Králové. Dvaatřicetiletý gólman v rozhovoru mluvil o fantastické domácí kulise, důležitých třech bodech, kontroverzní jediné obdržené brance, ale také o obětavém výkonu jeho spoluhráčů.

Filipe, výhra 2:1 určitě hodně těší?

Každá výhra potěší. Letos jich moc nemáme, navíc před domácím publikem, takže super. Máme tři body do tabulky, paráda.

Zápas byl orámovaný akcí O Kapku lepší hokej, ale vy jste zase o kapku dále Kladnu, které prohrálo. Je i tento fakt pozitivní?

Určitě jo. My musíme koukat sami na sebe a brát body. Oni také mohou vyhrát nějaké zápasy a najednou bychom s nimi zase bojovali. Teď se musíme připravit na další zápas.

U jediné obdržené branky jste ztratil hokejku. Jak to probíhalo?

Já ani nevím. Byl tam nějaký chumel přede mnou a já tam měl strčenou hůl a najednou jsem hokejku nemohl vyndat, nebo jestli mi hůl někdo držel, nevím. Rozhodčí branku uznali, což respektujeme.

Předvedl jste výborný výkon, ale i vaši obránci si zaslouží respekt, jelikož zblokovali 28 střel. Patří kredit i jim?

Celý mančaft makal na 100 %. Na konci do střel všichni padali po hlavách, takže super obětavost. Mělo to grády, takové skoro play off.


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice