BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři rozšiřují trenérský štáb, druhým asistentem u A týmu bude Martin Slánský

3. 6. 2024
Autor: Klub
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav se rozhodl angažovat do svých trenérských řad devětadvacetiletého kouče Martina Slánského. Ten doteď především studoval a sbíral zkušenosti po světě, s českou extraligou přišel do styku na Kladně, kde působil jako trenér hokejových dovedností a taktéž mládeže. Slánský bude společně s Davidem Havířem asistentem hlavního trenéra Richarda Krále.

„Hledali jsme ještě jednoho trenéra. Nespěchali jsme na to, nechtěli jsme se ukvapit, a vyplatilo se. Martin je mladý a perspektivní, má velký zájem a chce se učit,“ říká k nováčkovi v trenérských řadách sportovní ředitel Tomáš Vlasák. „Procestoval svět, poznal hokej snad ze všech jeho stran a stejně tak nejrůznější typy hráčů. Za velké plus považujeme i skvělou angličtinu, kterou určitě ocení naši zahraniční hráči,“ dodává.

Martin Slánský je hokejovým odchovancem Kladna, v juniorce nicméně usoudil, že se dál chce věnovat hokeji z jiné stránky než z té herní a začal studovat. Na Univerzitě Karlově to dotáhl až k titulu PhDr. a je držitelem trenérské licence A. Ve svých devětadvaceti letech má už i poměrně pestrou trenérskou kariéru, působil v Kanadě, Německu a své znalosti a dovednosti předával hráčům i v hokejově exotických zemích jako třeba v Číně a Turecku.

Na rozhovor s ním se můžete těšit v následujících dnech.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav