BK MLADÁ BOLESLAV

Trojice Bruslařů se zúčastnila pohybových kurzů na Dětském dni s Dragonem

7. 6. 2024
Autor: Klub
M l. B o l. – Klub BK Mladá Boleslav pořádá každé úterý a čtvrtek pohybové kurzy pro budoucí Bruslaře. U příležitosti Mezinárodního dne dětí, který vyšel na minulý týden, byl ve čtvrtek 6. června pro malé sportovce připraven vylepšený program. Na akci dorazili hned tři hráči mladoboleslavského áčka, mimo jiné hokejisté, kteří v posledních letech prošli mládežnickými týmy Bruslařského klubu. Jak Karel Křepelka, tak Matěj Gardoň s Vojtěchem Hradcem si s dětmi zacvičili a v závěru pomohli rozdat taštičky od společnosti Dragon Internet, která stejně jako v loňském roce celou akci podpořila a stala se jednou z jejích tváří.

Reportáž o akci na YouTube kanále První Boleslavská:

Ani občasný déšť neodradil spousty dětí a rodičů od toho, aby si ve čtvrtek 6. června našli čas a dorazili na hřiště za 8. základní školou. Takřka čtyřicítka dětí například absolvovala rozcvičku pod vedením Vojtěcha Hradce, s Matějem Gardoněm hledala očíslované puky a pod dozorem čárového rozhodčího Karla Křepelky házela míčem do dálky. Soudě dle úsměvu a radostných pokřiků se dobře bavili všichni účastníci akce.

"V první řadě jsem rád, že se nám podařilo již podruhé společně se společností Dragon Internet zorganizovat tuto akci. Jedná se nejen o nábor ale zároveň slouží jako motivace pro naše nejmenší Bruslaře, kteří si mohou zatrénovat se svými vzory z A týmu," řekl organizátor akce Jan Prokop. Pohybové kurzy na hřišti ve Václavkově ulici čtvrteční akcí nekončí, pokračovat budou až do konce měsíce června a i nadále platí, že zúčastnit se jich mohou i další zájemci a začít je možno kdykoliv. "Uvědomujeme si roli a zodpovědnost, kterou náš klub ve městě reprezentuje a snažíme se o to, abychom vedli děti k pohybu a zdravému životnímu stylu," dodal.

Pohybové kurzy pro budoucí Bruslaře

Na závěr si všichni účastníci převzali tašky se sportovními potřebami, ba i sladkostmi, které ke čtvrteční příležitosti poskytla společnost Dragon Internet. Ta byla mimo jiné sponzorem podobné akce již druhý rok v řadě, za což jí patří velké díky. Děti si rovněž od všech třech hráčů vyzvedly jejich podepsané plakáty na památku a jejich rodiče jim pořídili i fotky se samotnými hokejisty.

Že se akce líbila dětem, o tom nemohlo být pochyb, spokojenost ale panovala také na straně extraligových hráčů. "Myslím, že můžu mluvit za nás všechny, že jde o super akci. Děti se před námi snažily možná o něco více než normálně a i díky tomu jsme si to všichni společně užili," řekl Vojtěch Hradec. Vytáhlý útočník je vzorem pro malé začínající hráče, vždyť právě on prošel všemi mládežnickými kategoriemi Bruslařů a nyní už sbírá zkušenosti mezi dospělými: "Snad na to kluci i holky budou v budoucnu pamatovat a třeba si díky těm plakátům vzpomenou i na nás," smál se.


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav