BK MLADÁ BOLESLAV

Sezona 2024/2025 se blíží, Bruslaři vyjeli na led

29. 7. 2024
Autor: Klub
M l. B o l. – A tým BK Mladá Boleslav se poprvé sešel k oficiálnímu startu přípravy na ledě. Po volnu, které hokejisté dostali po skončení suché části letní přípravy, se k týmu připojili již i zahraniční hráči a hráči, kteří se doposud připravovali individuálně.
Bruslaři nastoupili do prvního tréninku v tomto složení:

Brankáři: Furch Dominik, Hora David, Růžička Jan

Obránci: Bernad David, Čech Aleš, Gewiese Petr, Havlín Tomáš, Jánošík Adam, Lintuniemi Alex, Pavlík Filip, Pyrochta Filip

Útočníci: Buchtele Jan, Čajka Petr, Doležal Zdeněk, Dvořáček David, Fořt Tomáš, Hradec Vojtěch, Král Patrik (JUN), Lakatoš Dominik, Malát Sebastián, Rekonen Aleksi, Skalický Pavol, Stránský Jan, Suchý Filip, Závora Jan

V srpnu se k týmu připojí ještě americký útočník Steve Moses.

Mladí hráči Matěj Gardoň, Vojtěch Malínek a Karel Křepelka nastoupili přípravu na ledě v Kolíně, Kristers Zvagulis na Slavii. Všechny bude v případě potřeby možné povolat zpět do Boleslavi.

Richard Král: Byla to klasika. Kluci se potřebovali hlavně projet

Brankáři společně se svým trenérem Filipem Šindelářem vyjeli na led ŠKOENERGO Arény přesně v 9:30, zbytek týmu je následoval v 10 hodin. "Poslední měsíc před nástupem na led měli hráči víceméně volno, přičemž první dva týdny byly klidové a relativně bez ničeho, druhých 14 dní si individuálně plnili tréninky od nás," popisuje pauzu mezi suchou a mokrou přípravou hlavní trenér Richard Král. "Mohli si proto trochu odfrknout od společných chvil na zimáku. Byli s rodinami, takže věřím, že jsou pořádně zregenerovaní, plní chutě a síly," naznačuje, že teď Bruslaře čeká pořádný dril.

První trénink přitom vyloženě o tvrdé dřině ještě nebyl. "Byla to taková klasika. Jednalo se o jednoduchá cvičení, kde nebylo ani tolik nahrávek, spíše aby se kluci pořádně projeli. Někteří mají nové brusle, jiní zase hokejky, takže to bylo o zvykání si. Postupně se do toho budeme dostávat, čekají nás tréninky zaměřené na taktiku a obecně věci z playbooku," dodává Král.

A co tým? Je kádr kompletní? "Hledáme ještě jednoho centra, takže pokud by se to povedlo, posílení na tomto postu bychom uvítali. Jinak se dá říct, že máme kádr pro novou sezonu hotový," komentuje situaci ohledně týmu hlavní lodivod Středočechů.