BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka se o víkendu představí na HC LITVÍNOV CUPU

9. 8. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Víkend plný turnajů - tak by se dala popsat nadcházející sobota 10. a neděle 11. srpna. Turnajem bude pokračovat i příprava našich juniorů, kteří za sebou prozatím mají dva derby duely s Bílými Tygry, v nichž do statistik zapsali dvě těsné porážky. Průpravu na zářijový start DHL extraligy juniorů si naši mladíci zpestří na přípravném turnaji v Litvínově, kam vyrazí o tomto víkendu. Jakým formátem se bude hrát a s kým naši mladíci na severu Čech změří síly? To i mnohé další se dozvíte v tomto článku.

O turnaji

Letošního ročníku se zúčastní pět družstev. Kromě domácího klubu HC Litvínov se z českých týmů představí už jen BK Mladá Boleslav, takže zbylí soupeři budou pro Bruslaře velkou neznámou. Vzhledem k výhodné geografické poloze se organizátorům povedlo přilákat soupeře ze sousedního Německa, dorazit by měl i tým ze Slovenska. Bruslaři v sobotu vstoupí do turnaje právě duelem se slovenským HC MONACObet Banská Bystrica a následně s bavorským ESV Kaufebeuren. V neděli pak nastoupí proti týmu Dresdner Eislöwen, který to má z německých soupeřů nejblíže a celý turnaj pak zakončí závěrečným duelem s domácím Litvínovem.

Obsazení turnaje a jeho rozmanitost si pochvaluje také Petr Haken, jak na německé soupeře nahlíží? "Utkáme se hned se dvěma soupeři z Německa a také se slovenským týmem, všechny tři samozřejmě neznáme, protože se nepotkáváme. To je určitě plus," říká hlavní trenér Petr Haken. "Turnaj nicméně pojmeme jako velmi užitečnou průpravu na začátek soutěže, který se rychle blíží," dodává.

obránce Jáchym Průšek při zápase v Liberci

foto: Jan Běhounek

Systém

Hrát se bude ve formátu každý s každým - tedy shodně čtyři zápasy pro všechny účastníky turnaje. Základní hrací doba bude standardní, hraje se na 3x20 minut. Vzhledem k napěchovanému rozlosování není dostatek prostoru pro případná prodloužení, po remíze se tak půjde rovnou do nájezdů, kde se pojede na tři série. Konečné pořadí bude určeno z celkové tabulky, v níž se týmy seřadí podle těchto kritérií: 1) počet získaných bodů, 2) vzájemné utkání, 3) rozdíl ve skóre, 4) los

Účastníci turnaje: HC Litvínov, BK Mladá Boleslav, HC MONACObet Banská Bystrica, Dresdner Eislöwen, ESV Kaufbeuren

útočník Jan Hurt při utkání v Liberci

foto: Jan Běhounek

Rozlosování

sobota 10. srpna:

9:30 HC Litvínov – HC MONACObet Banská Bystrica

12:00 Dresdner Eislöwen – ESV Kaufbeuren

14:30 BK Mladá Boleslav – HC MONACObet Banská Bystrica

17:00 HC Litvínov – Dresdner Eislöwen

19:30 ESV Kaufbeuren – BK Mladá Boleslav

neděle 11. srpna:

9:30 Dresdner Eislöwen – HC MONACObet Banská Bystrica

12:00 HC Litvínov – ESV Kaufbeuren

14:30 BK Mladá Boleslav – Dresdner Eislöwen

17:00 HC MONACObet Banská Bystrica – ESV Kaufbeuren

19:30 HC Litvínov – BK Mladá Boleslav


Výsledkový servis ze zápasů našich juniorů naleznete na našem webu, kde budou výsledky zápasů postupně doplňovány.