BK MLADÁ BOLESLAV

Turnaj čeká také dorostence. O pohár hejtmana se porvou v Pardubicích

9. 8. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Akademii Bruslařů čeká víkend ve znamení turnajů. Na třech různých místech naší republiky se do boje o poháry pustí všechny tři kategorie mladoboleslavské akademie, výjimkou proto není ani dorost. Úřadující šampion Extraligy dorostu vyrazí na východ Čech do Pardubic. Před dvěma lety zde naši dorostenci slavili prvenství po finálovém souboji s Dynamem, domácí tým jim porážku oplatil v loňském srpnu a Bruslaři byli druzí. Jak skončí letos?

O turnaji

Bruslaři na pardubickém turnaji patří mezi pravidelné účastníky, letos se ho zúčastní potřetí v řadě. Hlavní pozornost bude upřena na domácí tým HC Dynamo Pardubice, který bude obhajovat loňské prvenství. Východočeši navíc do turnaje vstoupí v sobotu 10. srpna třaskavým duelem s BK Mladá Boleslav, jenž bude reprízou loňského finále dorostenecké extraligy. Kromě zmíněných týmů se zúčastní další tři české týmy - Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň a HC Dukla Jihlava. Organizátorům se navrch povedlo přilákat i tři zahraniční týmy. Z Německa dorazí družstva ERC Ingolstadt a KEC Kölner Haie, zpestřit turnaj může také maďarský výběr Újpesti TE.

Jak už bylo výše zmíněno, Bruslaři při svých posledních účastech vždy bojovali o vítězství. Před dvěma lety úspěšně a vloni neúspěšně. Jaký výsledek z Pardubic přivezou letos?

obránce Matiáš Piskač

foto: Jan Pavlíček

Systém

sobota 10. srpna:

Všech osm účastníků je rozděleno do dvou skupin (A a B), v nichž se každý utká s každým. Hrát se bude ve zkráceném formátu 2x20 minut. V případě remízy budou následovat nájezdy a to konkrétně tři na každé straně. Hrát se bude na pardubické velké i malé hale, takže základní skupiny budou dohrány ještě v rámci sobotního programu. V obou skupinách se potom týmy seřadí v tabulce podle následujících kritérií: a) počet bodů, b) vzájemný zápas, c) brankový poměr

skupina A: HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav, ERC Ingolstadt, KEC Kölner Haie

skupina B: HC Škoda Plzeň, HC Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, Újpesti TE

neděle 11. srpna:

Následovat bude nedělní program, který čítá další dva zápasy pro každý tým. Nejprve se podle umístění utvoří play-off dvojice napříč skupinami a na základě výsledků těchto zápasů vzniknou dvojice pro zápasy o umístění: 3A – 4B, 4A – 3B - poražené týmy čeká zápas o 7. místo, vítězové budou hrát utkání o 5. místo. 1A – 2B, 2A – 1B - poražené týmy čeká zápas o 3. místo, vítězové budou hrát finále.

útočník Petr Hanyš

foto: Jan Pavlíček

Kompletní rozpis

sobota 10. srpna:

skupina A

8:00 ERC Ingolstadt – KEC Kölner Haie (velká hala)

9:45 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav (velká hala)

12:15 HC Dynamo Pardubice – KEC Kölner Haie (velká hala)

12:30 KEC Kölner Haie – BK Mladá Boleslav (malá hala)

15:45 HC Dynamo Pardubice – KEC Kölner Haie (velká hala)

16:00 BK Mladá Boleslav – ERC Ingolstadt (malá hala)

skupina B

9:00 Bílí Tygři Liberec – Újpesti TE (malá hala)

10:45 HC Dukla Jihlava – HC Škoda Plzeň (malá hala)

14:00 Újpesti TE – HC Dukla Jihlava (velká hala)

14:15 HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec (malá hala)

17:30 HC Škoda Plzeň – Újpesti TE (velká hala)

17:45 Bílí Tygři Liberec – HC Dukla Jihlava (malá hala)

neděle 11. srpna:

9:00 3A – 4B (malá hala)

9:15 4A – 3B (velká hala)

10:45 1A – 2B (malá hala)

11:00 2A – 1B (velká hala)

12:30 O 7. MÍSTO (malá hala)

12:45 O 5. MÍSTO (velká hala)

14:15 O 3. MÍSTO (malá hala)

14:30 FINÁLE (velká hala)


Z každého utkání na turnaji by měl být k dispozici textový přenos. K přenosům ze zápasů Bruslařů se dostanete po kliknutí na daný zápas v rozpisu (výše). Výsledky budeme postupně doplňovat na našem webu, rozpis bude před nedělním programem aktualizován.