BK MLADÁ BOLESLAV

Cítím se tady dobře, hlásí Jan Buchtele po debutu. Jsme ve fázi sžívání se

15. 8. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Mladoboleslavský trenérský štáb oproti prvnímu utkání přípravy postavil proti Plzni i několik hráčů, kteří ještě v úterý sledovali úvodní přátelák z tribuny. Svůj první start v zelenobílém si tak ve čtvrtek odškrtl třeba brankář Dominik Furch či útočník Dominik Lakatoš. A debutu se dočkal také čtyřiatřicetiletý forvard Jan Buchtele. Jak si své první utkání v zelenobílém užil a na čem by podle něj měli Bruslaři zapracovat?

Honzo, na úvod jednoduše. Jak jste si svůj první zápas za Bruslaře užil?

Byl to první zápas pro většinu kluků, kteří za nás nastoupili. Ještě k tomu to teplo, nebylo to nic příjemného. My jsme se snažili, abychom si to užili, ale byla to poměrně velká dřina.

Jak si zatím vy osobně užíváte angažmá v Mladé Boleslavi?

Cítím se tady dobře a zatím si to užívám. Prožil jsem tady s klukama léto a teď se společně začínáme sžívat i na ledě při zápasech. Vypadá to dobře, ten zápas nám ale ukázal, že samozřejmě stále máme na čem pracovat. Jak říkám, pro většinu kluků to byl teprve první zápas a od toho se musíme odpíchnout.

Co říkáte na výměnu názorů mezi Dominikem Lakatošem a mladíčkem Janem Skokem v první třetině?

No, tak proč ne, že jo. (směje) Ale ne, v přípravě se tohle může klidně stát. Borec s košíkem si vyskakoval, ale nevím, kdyby měl plexi, tak by to asi zatáhl a v životě by si něco takového nedovolil.

Na co směrem k dalším utkáním zaměřit?

Dostali jsme dva góly při oslabení. Soupeř měl lepší speciální týmy a právě na to bychom se teď měli zaměřit. Na tom určitě v dalších dnech zapracujeme. Ve hře pět na pět jsou ještě také mezery. Ale jak říkám, je na čem stavět. Každopádně si myslím, že ten zápas mohl dopadnout na obě strany.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav