BK MLADÁ BOLESLAV

Připadám si trochu jako kosmonaut, říká Adam Jánošík. Za návrat je rád

16. 8. 2024
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Jistě si všichni pamatujete, že kapitán Adam Jánošík v zápase 48. kola loňské extraligové sezony utrpěl zlomeninu čelisti, ze které se od té doby léčí. A zdá se, že úspěšně. Nastoupil totiž do druhého přípravné utkání proti Plzni – byť s velkým plexisklem přes obličej.

Adame, jaké to bylo? Vrátit se zase zpátky do zápasu po tak velkém zranění?

To čekání bylo dlouhé, takže jsem opravdu rád, že jsem zpátky.

Jak zhodnotit utkání s Plzní?

Myslím, že toho výsledku je škoda. Hráli jsme dobře, ale zbytečně nás srazily některé fauly. Jinak tam ale bylo hodně dobrých věcí, takže doufám, že si je z toho odneseme a půjdeme takhle dál.

Ty fauly tedy byly rozhodující?

Za mě asi ano. Možná kdybychom alespoň ještě jedno to oslabení ubránili… A samozřejmě jsme měli dát i nějaký ten gól v přesilovce. To je základ, který dneska rozhoduje zápasy. Horším týmem jsme ale podle mě nebyli.

Když jsme spolu mluvili naposledy, říkal jste, že jste ještě pořád částečně v rekonvalescenci. Nastoupit hned do druhého přípravného zápasu bylo v plánu?

Od doktorů jsem dostal zelenou, že můžu jít do zápasu, takže jsem to chtěl co nejdřív zkusit. Sice to musí být s tím plexisklem, ale určitě jsem chtěl hrát. Potřebuji se do toho co nejrychleji dostat, abych byl nachystaný na sezonu.

Vzpomenete si, kdy jste měl něco takového naposledy? Bylo to v mládeži?

To jsem míval košík. Kosmonaut jsem ještě nikdy nebyl. (smích)

Jaké to tedy je být kosmonautem? Musel jste si na to hodně zvykat?

Viditelnost je určitě horší. Navíc jak je teď teplo, tak se to rosí, takže bych ještě asi potřeboval i nějaké stěrače. Není to sranda, ale člověk si zvykne na všechno. Nicméně doufám, že dlouho už to mít nebudu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav