BK MLADÁ BOLESLAV

Další přípravný zápas odehrají Bruslaři v Plzni

21. 8. 2024
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Druhý týden od začátku přípravných zápasů čeká boleslavské hokejisty hned jedna odveta. Představí se na ledě Plzně, se kterou odehráli jedno utkání už minulý týden na domácí půdě ve ŠKOENERGO Aréně. Podaří se Bruslařům oplatit Plzni porážku z boleslavského ledu? Utkání začíná na západě Čech ve čtvrtek v 17:30.

Vítězství nad Hradcem

Svěřenci trenéra Richarda Krále se v posledním zápase představili v úterý na ledě Hradce. Boleslavští většinu zápasu vedli a i když Hradec několikrát srovnal, podařilo se Bruslařům pokaždé gólově odskočit, a to na závěrečných 4:2. Jako jeden z dobrých a důležitých faktorů výhry nad Hradcem zmínil trenér Král dobrá oslabení svého týmu. "Měli jsme i celkem slušná oslabení, takže za mě můžeme být docela spokojení," prohlásil kouč David Havíř po utkání.

První vzájemný zápas vyzněl lépe pro Plzeň

První vzájemný zápas této sezóny odehrály oba celky přesně před týdnem v Mladé Boleslavi. Bruslaři se sice dostali ve druhé třetině do vedení 1:0 zásluhou nováčka Alekse Rekonena, na další góly svých fanoušků však diváci ve ŠKOENERGO Aréně čekali marně. Plzeň na gól záhy odpověděla a své vítězství 3:1 zpečetila ve třetí třetině.

Plzeň v úterý podlehla Karlovým Varům

Plzeňští hokejisté hrají tento týden výhradně na domácím ledě. Dva dny před duelem s Boleslaví vyzvali celek Karlových Varů. Nad ním sice Plzeň od 30. minuty těsně vedla, jenže hosté ještě v téže dvacetiminutovce srovnali a ve třetí třetině dokonali obrat na finálních 4:2 pro hokejisty z lázeňského města. "Z naší strany to nebylo úplně ideální utkání. Možná byla na hráčích menší nervozita, uskakovaly nám kotouče, navíc se ve hře neukazovaly ani systémové věci, na kterých se v trénincích zaměřujeme," prohlásil po utkání plzeňský trenér Jiří Veber.

Sestavy z posledního utkání

HC Škoda Plzeň: Malík – Skok, Merezhko, Piskáček, Pšenička, Kvasnička, Malák, Brůna – Södelrund, Lev, Archambault – Schleiss, Simon, Holešinský – Matýs, Mertl, Hauser – Šiler, Urban, Mužík

BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta, Havlín, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík, Pavlík – Skalický, Fořt, Doležal (C) – Rekonen, Hradec, Lakatoš – Dvořáček (A), Buchtele, Stránský – Malát, Závora (A), Král

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav