BK MLADÁ BOLESLAV

Začátek je vždycky pestrý, je to více o fyzičce, říká o přípravě dvougólový Filip Pavlík

20. 8. 2024
Autor: Zdena Bobková
H. K r á l o v é – Byl to dlouho vyrovnaný duel. Třetí přípravný zápas Bruslařů, který tentokrát odehráli s hradeckým Mountfieldem, rozhodla až třetí třetina, ve které hostující Boleslav dvěma góly určila konečný stav zápasu na 4:2 a v probíhající přípravě má tak na svém kontě dvě výhry a jednu prohru. Utkání hodnotil obránce Filip Pavlík, který pod Bílou věží působil dlouhých 7 sezon, a který v tomto zápase vstřelil dvě branky.

Filipe, z Hradce nakonec odjíždíte s výhrou 4:2. Vítězství se ale nerodilo lehce. Jak jste zápas viděl vy sám?

Věděli jsme, že Hradec je bruslivý tým. Dokázali několikrát po sobě, že chtějí hrát aktivně, takže jsme věděli, že to bude těžké. Dali jsme gól, pak jsme inkasovali. Pak ještě jednou. Bylo to pořád nahoru – dolů. Myslím, že jsme se s tím poprali dobře a tu třetí třetinu jsme už odehráli slušně. Proto jsme nakonec došli k vítězství.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, po 40 minutách bylo skóre stále nerozhodné. Ale i tak byl k vidění atraktivní hokej pro fanoušky. Vnímal jste to stejně?

Když se lítá nahoru dolů, bije se to, tak je to pro fanoušky vždy atraktivní. A o tom ten hokej a sport je. Aby to všechny bavilo – lidi, hráče – a aby se dávaly góly.

Přesto, v zápase měla Boleslav poměrně vysokou nedisciplinovanost, celkem 8 trestů. Je tady prostor pro zlepšení?

Vždycky je to horší, když tým hraje oslabení. Koukneme se na to a rozebereme si to. Určitě to nebyly zaviněné fauly. Nikdo je nechce dělat, ale samozřejmě se jich do dalších zápasů musíme vyvarovat.

Vy jste zaznamenal první gól zápasu. A padl poměrně brzy, už v 7. minutě. Cítil jste o něco větší motivaci se trefit, když to bylo „proti svým“? (Filip Pavlík odehrál v Mountfieldu HK 7 sezon a z Hradce právě přestoupil do Mladé Boleslavi, pozn. red.)

Samozřejmě každý zápas je o tom, že hráč chce dát gól. Co se konkrétně tohohle týče, tak ano, byl jsem tu dlouho. Vzpomínky z hlavy nevymažete. Je to vždycky trochu jiné, když se vracíte někam, kde jste dlouho hrál.

Hradečtí fanoušci vás potom po zápase vyvolávali. Bylo to příjemné?

Je to od nich hezké, že na mě nezapomněli. (úsměv)

Ve třetí třetině jste potvrdil vítězství Boleslavi gólem na 4:2. Pak jste si asi hodně přál završit to hattrickem, že?

Samozřejmě, je to něco hezkého, ale nikdy jsem nekoukal na to, že bych ho mermomocí chtěl dát. Nikdy se mi to zatím nepodařilo. Vážím si každého gólu, který dám.

Jak zatím hodnotíte probíhající přípravu Boleslavi?

Začátek je vždycky pestrý, je to více o fyzičce. Nohy se musí omačkat, ruce se musí srovnat s hokejkou a hlavou. Takže začátek bývá trochu těžší. Ale od toho ta příprava je, abychom si sedli, vytvořili chemii v týmu a pokračovali společně za vítězstvím.

Zápas s Hradcem byl druhým zápasem po sobě s extraligovým soupeřem. Nabízí se tedy srovnání obou duelů.

Řekl bych, že oba týmy měly podobný styl. Sice v sestavách chyběli klíčoví hráči, ale i tak si myslím, že oba ty týmy chtějí být aktivní. Celkově extraliga směřuje k tomu, že to bude hodně fyzicky náročné.

Ve čtvrtek vás čeká odveta v Plzni. Co od ní čekat?

Asi podobný zápas, jaký jsme s nimi už odehráli. Bude to fyzicky náročné.

Děkujeme za rozhovor.




×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav