BK MLADÁ BOLESLAV

K dalšímu přípravnému zápasu jedou boleslavští hokejisté do Karlových Varů

26. 8. 2024
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po čtvrtečním nezdaru v Plzni si budou chtít Bruslaři vylepšit bilanci na úkor jiného extraligového soupeře ze západu Čech. V úterý se v 17:30 hodin představí na ledě Karlových Varů.

Živě: HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav

Proti Plzni se svěřencům Richarda Krále nedařilo

Už dvakrát v přípravě Bruslaři narazili na Plzeň a ani jednou se jim proti ní výsledkově nedařilo. Nejprve jí doma podlehli 1:3, o týden později na soupeřově ledě pak 1:4. "V utkání jsme doplatili zejména na oslabení, ve kterých jsme inkasovali dvě branky. Na druhou stranu jsme nevyužili naše přesilovky a z toho je potom takový výsledek. Na tom určitě musíme zapracovat. Měli jsme tam určitě tři nebo čtyři momenty, které jsme mohli a měli využít. Nezbývá než se z toho poučit a v sezoně v takových okamžicích dávat góly," komentoval zápas v Plzni boleslavský trenér Martin Slánský.

Kromě nepovedené bilance s Plzní za sebou mají Bruslaři v přípravě dvě výhry. Nejprve porazili 7:4 prvoligové Litoměřice a 4:2 vyhráli také v Hradci Králové.

foto: HC Škoda Plzeň

Karlovým Varům zatím příprava vychází

Karlovarští hokejisté došli v závěru uplynulé sezóny do předkola play off. V něm se utkali s Českými Budějovicemi, těm však ve třech zápasech podlehli, a z předkola tedy vypadli. Nyní v přípravě za sebou Karlovy Vary mají dosud pět zápasů. Nejprve dvě těsné prohry - konkrétně 4:5 se Sokolovem a 2:3 s Litvínovem, a to v obou případech až po samostatných nájezdech.

V dalších třech utkáních se Západočechům dařilo výsledkově lépe. 3:0 porazili Cornell University, o pár dní později zvítězili v Plzni 4:2 a minulý čtvrtek dokonce odjeli s vychytanou nulou z Litvínova (3:0). “Jsme velmi spokojeni, že jsme uhráli nulu, letos poprvé s velmi těžkým soupeřem na horké půdě. Šli jsme si za vítězstvím od první třetiny, myslím si, že můžeme být spokojeni, ale pořád tam jsou taktické nedotahy, ale oproti zápasu v Plzni se to zlepšilo a má to progres, který bychom chtěli dodržet i na další zápas,” řekl k utkání trenér David Moravec.

foto: Kateřina Pelikánová

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Plutnar, Reunanen, Tureček, Moravec, Dorot, Mikyska – Kofroň, Ilomäki, Kern – Procházka, Černoch, Jiskra – Kružík, Sapoušek, Čihař – Koffer, Šír, Redlich

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Havlín, Gewiese, Bernad, Jánošík, Vlasák – Buchtele, Fořt, Rekonen – Skalický, Hradec (C), Lakatoš (A) – Doležal, Čajka (A), Stránský – Dvořáček, Závora, Malát

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav