BK MLADÁ BOLESLAV

Generálka na novou sezonu. Bruslaři v úterý hostí Karlovy Vary

9. 9. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Přípravné období před startem nového extraligového ročníku pomalu směřuje ke svému konci. Bruslaře v tuto chvíli čeká nejspíš poslední přípravné utkání proti karlovarské Energii, ve kterém si mohou vyzkoušet herní prvky před startem ostré soutěže, a tak jej směle můžeme označit za generálku. Stále však ještě existuje možnost, že se Bruslaři ve čtvrtek v náhradním termínu doma postaví Hradci Králové. O případném posunu ve vyjednávání vás samozřejmě budeme informovat. Proti Západočechům se ale hrát bude, takže určitě neváhejte a přijďte se v úterý 10. září do ŠKOENERGO Arény podívat, utkání startuje v 17:00. Vstupenky můžete pořídit zde a pokud dorazit nemůžete, pak zápas sledujte zdarma v živém přenose na našem YouTube kanále.

ŽIVĚ: BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary

Bruslaři v přípravě střídají výhry a prohry. Bude utkání s Energií generálkou?

Mladoboleslavští hokejisté v přípravě prozatím sehráli šest zápasů. Ten sedmý s Hradcem Králové byl zrušen pro virové onemocnění v kádru soupeře, což Bruslařům udělalo čáru přes rozpočet. Zatím tedy při pohledu na přípravné duely zelenobílých vidíme šest prověrek, z nichž tři byly vítězné a tři skončily porážkou. A co víc, zelené a červené výsledky se u Středočechů pravidelně střídají. Naposledy to na Kladně svěřencům trenérů Krále, Havíře a Slánského vyšlo na křížek a ten také v pondělí 2. září přišel. Porážka Bruslařů se zrodila ve třetí třetině, kdy domácí Rytíři z vyrovnaného stavu 3:3 odskočili do vedení a v závěru ještě jistili vítězství gólem do prázdné branky.

Jak už jsme předesílali v úvodu, stále ještě není jasno v tom, jestli se Bruslaři dodatečně doma utkají s Mountfieldem. Pokud by se tak ale stalo, pak by se zápas hrál ještě v tomto týdnu ve čtvrtek 12. září. Sledujte proto náš web a sociální sítě, aby vám nic neuniklo.

foto: Roman Mareš

Energii čeká nejdelší výjezd v rámci přípravy, dosud bojovala jen v okolí Krušných hor

Karlovarští v přípravném období dosud nastoupili k osmi zápasům a ten devátý na ledě ŠKOENERGO Arény bude jejich posledním - ze strany Energie tak bezesporu půjde o generálku a poslední velký test před startem Tipsport extraligy. Pro svěřence trenérů Patery a Moravce se bude jednat o jejich nejdelší cestu v rámci přípravy, dosud totiž hráli jen doma v KV Aréně či v přilehlém okolí. V rámci přípravy se dvakrát utkali s Litvínovem a Plzní, představili se také na ledě Sokolova či Chomutova. Právě na ledě Pirátů se Západočeši představili naposledy a to ve čtvrtek 5. září. Nakonec slavili těsné vítězství 3:2, které bylo čtvrtým v přípravě Energie.

foto: HC Energie Karlovy Vary


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Havlín, Čech, Lintuniemi, Jánošík, Pavlík – Doležal, Fořt, Lakatoš – Buchtele, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Gardoň, Malínek, Malát

HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík – Plutnar, Mamčics, Šalda, Moravec, Mikyska, Rulík – Beránek, Jiskra, Kofroň – Kružík, Salsten, Procházka – Sapoušek, Černoch, Čihař – Koffer, Šír, Redlich