BK MLADÁ BOLESLAV

Základ je položený, jen se musí rozvíjet, míní Tomáš Vlasák. Jaké jsou cíle?

14. 9. 2024
Autor: Redakce
M l. B o l. – Extraligové celky čeká náročný start soutěže. To si uvědomuje i Tomáš Vlasák, který do pozice sportovního ředitele Mladé Boleslavi přišel po konci svého působení v Plzni. Také u Středočechů má jasnou představu o hře. Co si od celku Bruslařů představuje?

Tomáši, je z vaší pozice znát, že je v extralize víc peněz a trh je přebraný?

Je to určitě znát. Samozřejmě je to vidět, spousta mužstev enormně posiluje, dávají do příchodů velké finance. Musí se snažit i ostatní týmy, aby mohly konkurovat. Snažíme se i my a doufám, že se nám to povede.

Cítíte, že nyní máte trochu volnější ruce a větší šanci někoho ulovit než v předešlém angažmá?

Určitě, jsou tu větší možnosti, i když i Plzeň musela zareagovat na současnou situaci. Pro mě je to v Mladé Boleslavi nová výzva, s Martinem Ševcem jsme na jedné lodi, myslím si, že on má na obránce velmi dobré oko. Nemusíme se vždycky shodnout, ale je to lepší, že jsme dva, protože víc očí znamená víc nadhledu. I s trenéry jsme se snažili udělat vše, abychom byli konkurenceschopní a splnili cíl, který jsme si dali.

Jaké ty cíle jsou?

Po loňské sezoně chceme zabojovat o čtvrtfinále. Nemám rád velká hesla a výkřiky, leží to na ledě a na hráčích. Budeme na tom pracovat, jak jen to půjde.

Jak byste si představoval, aby tým hrál?

Když to shrnu, tak bych si přál tým z play off 2021/2022. V předkole porazil Plzeň a ve čtvrtfinále potom udolal 4:1 na zápasy Hradec, který vyhrál základní část. Líbilo se mi nasazení a bruslivě-agresivní hokej. Ten k tomu patří a chceme ho prezentovat i letos.

Jak těžké je poskládat kádr, aby si to vše sedlo?

Jmen je hodně, navíc někomu trvá adaptace déle. Měli jsme na to přípravu, jeden zápas nám kvůli onemocnění soupeře vypadnul. Generálka ukázala spoustu dobrých věcí, ale i ty, na kterých se musí ještě pracovat. Myslím si, že základ je položený a musíme ho dál rozvíjet.

Chodíváte někdy do kabiny?

Byl bych rád, kdybych do ní nemusel chodit vůbec. Je to samozřejmě na trenérech. Ale přiznám se, že už jsme tam po zápase s Kladnem byli. Měli jsme s každým hráčem pohovor. Doufám, že to povídání kluci vzali za dobrý konec. Nasazení a vůle po vítězství pak byly i vidět v generálce s Karlovými Vary.

Jak důležitý bude začátek soutěže?

Letos je to trochu jiné tím, že se hraje pořád. Předešlé sezony měly na začátku úterky vesměs volné, nyní budeme mít za dva měsíce odehráno spoustu kol. Začátek je extrémně důležitý každý rok, letos to bude ještě o jeden stupeň výš.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav