BK MLADÁ BOLESLAV

Nedělní boj o další body, do ŠKOENERGO Arény dorazí Plzeň

21. 9. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Bruslaři mají na startu sezony na kontě dva úspěšně zvládnuté duely a v rámci 3. kola Tipsport extraligy se doma budou snažit o další rozšíření do bodové pokladničky. V napěchovaném úvodu ročníku je čeká třetí zápas v šestém dni a to proti plzeňské Škodovce. Oba celky už na sebe narazily dvakrát v rámci přípravy, takže o sobě leccos vědí, což může znamenat hodně a zároveň také nic. Přijďte se na vlastní oči podívat, čí taktika bude tou vítěznou. Druhý domácí duel Bruslařů odstartuje v nedělních 16 hodin, vstupenky jsou v prodeji zde.

Furch zůstal v lázeňském městě nepřekonán a Bruslaři i díky němu slavili další body

Bruslaři se na západ Čech vrátili po takřka pěti týdnech od své poslední úspěšné návštěvy v přípravném období, kterou v KV Aréně rozhodla jedna branka. A ani tentokrát nerozhodovala ofenziva tak, jako svědomitá hra odzadu. Zelenobílí si cestu za vítězstvím v prvním dějství zkomplikovali špatnou disciplínou, ve čtyřech se ale ubránili jak při dvojce Čajky, tak při pětiminutovém oslabení po faulu Skalického. Skóre utkání otevřel v 25. minutě Aleksi Rekonen a jeho trefa se nakonec ukázala být vítěznou. Ve zbylém průběhu totiž Bruslaři nabídli Energii už jen jednu přesilovou hru a na Dominika Furcha už si i díky tomu nikdo nepřišel. Druhý bodový zisk potom v samotném závěru trefou do prázdné pojistil Tomáš Fořt.

- 24 -

tolik zákroků musel Dominik Furch provést při honbě za první soutěžní nulou v zelenobílém dresu

foto: Jakub Knap

Škodovka doma v repríze loňského předkola nestačila na Litvínov

V podobném čase se ve stejném koutu naší republiky hrál také náš druhý sledovaný zápas. V západočeské metropoli se odehrála repríza loňského předkola play-off, Plzeň v ní hostila litvínovskou Vervu. Podobně jako v minulé sezoně se i tentokrát radovali černožlutí, kteří konečný výsledek vytěžili z dobře zvládnutého úvodu utkání. Cheza totiž už v 7. minutě po gólech Ondřeje Jurčíka a Matěje Pekaře vedla 2:0. Prapor domácích sice krátce před přestávkou pozvedl Lalancette, jenže Ondřej Kaše modrobílé utišil bleskovou odpovědí. A ti, kteří v LOGSPEED CZ Aréně čekali další branky, museli být pěkně zklamaní, protože za zbylých 40 minut se už síť nevlnila ani jednou. Verva se proto v tabulce vylepšila na šest bodů, Škoda zůstala na dvou.

- 10 -

tolik sekund potřeboval Ondřej Kaše k odpovědi na jediný plzeňský gól

foto: Marek Švamberg

Nová brankářská dvojice či produktivní duo ze Spiše

Plzeňský sportovní úsek před sezonou musel nutně řešit otázku na klíčovém brankářském postu. Západočechy totiž po poslední sezoně opustili oba maskovaní muži - pardubický host Milan Klouček už měl podepsáno u Motoru, Samuela Hlavaje si zase vyhlédli za oceánem v Minnesotě. Z obraných řad vymizela jména Aleksiho Laaksa a Martina Bučka, také on už měl podškrábnuto u extraligové konkurence. Pod Ještědem s otevřenou náručí přivítali zpátky útočníka Filipa Jansu, Jakub Pour zakotvil v Hradci Králové a Aleksi Rekonen už nově střílí góly za Bruslaře.

Brankoviště tak nově střeží tandem Dávid Hrenák - Nick Malík. První přišel z Liberce, mládežnický reprezentant Malík se do Čech navrátil z Finska. Obranu přišel vyztužit Patrik Brůna, ze Švédska dorazil autor bronzového lotyšského gólu ze světového šampionátu v Rize a Tampere, Kristians Rubins a třetím obranným přírůstkem se stal Igor Merezhko. Ten se ve Spišské Nové Vsi staral také o ofenzivu a dobře si rozuměl s forvardem Olivierem Archambaultem. V Plzni také nově působí Christophe Lalancette nebo Jakub Klepiš, vrátil se rovněž ztracený syn Dominik Simon. Škoda dále může využívat také služeb tří hostů - Petra Hausera ze Sparty či Tomáše Urbana a Ondřeje Rohlíka z Pardubic.

foto: HC Škoda Plzeň


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Furch – Čech, Pyrochta (A), Lintuniemi, Bernad, Pavlík, Jánošík (C), Havlín – Lakatoš, Fořt (A), Skalický – Doležal, Hradec, Buchtele – Rekonen, Čajka, Junttila – Stránský, Závora, Dvořáček – Malát.

HC Škoda Plzeň: Hrenák – Malák, Zámorský, Rubins (A), Merežko, Skok, Kvasnička, Dujsík – Söderlund, Lalancette, Archambault – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Klepiš (A), Urban, Rohlík – Hauser, Mertl, Matýs

×
Dnes v 16:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | DOR
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice