BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se v úterý vypraví na led vicemistra do Pardubic

23. 9. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Bruslaři zůstávají po třech kolech napříč celou ligou jedním ze dvou neporažených týmů, lépe už je na tom jen Litvínov, který Tipsport extraligou zatím proplouvá bez ztráty bodu. Mladoboleslavští hokejisté by rádi navázali na povedený úvod soutěže, v úterý je ale čeká souboj s našlapaným Dynamem v čele s Romanem Červenkou. V loňské sezoně zelenobílí na ledě enteria arény vybojovali jeden bod, podaří se jim hned zkraje nového ročníku přidat další? Utkání 4. kola startuje v úterních 18 hodin.

Góly obránců napomohly zlomit Plzeň, rozhodlo se v prodloužení

Bruslaři při svém druhém domácím představení v sezoně hostili plzeňskou Škodu. Západočeši byli v prvním dějství produktivnějším týmem, první chybu domácích ještě unikající Urban nepotrestal, za druhou už ale Bruslaři pykali. Neobsazený Ondřej Rohlík dostal modrobílé do vedení v 18. minutě, když od levé tyčky nasměroval do branky kotouč po pasu Zámorského. Stejně jako v posledních zápasech i tentokrát se Mladoboleslavským povedlo udeřit v prostřední části, svůj druhý sezonní gól od modré vstřelil kapitán Adam Jánošík. Ve třetí části se Bruslařům dařilo držet Plzeň zkrátka a nepouštět ji do zakončení, když už hosté v závěrečné periodě dostali možnost k přečíslení, tak Klepiš minul branku. A tak se v prodloužení rozhodlo na straně druhé, aktivnější domácí při třetí střelecké příležitosti uzavřeli nedělní večer rozhodujícím gólem Filipa Pavlíka a zapsali další dva body.

- 0 -

tolik střel Plzně registruje zápis ve třetí třetině utkání, v největší šanci hostů Klepiš zařízení minul

foto: Jan Pavlíček

Nemáš lístky na páteční utkání s Třincem? Naprav to po kliknutí sem

Pardubice poprvé zaváhaly, hattrickem je srazil dánský legionář

Dynamo se na jihu Čech muselo obejít bez zraněného kapitána Lukáše Sedláka, mimo jiné rodáka právě z Českých Budějovic či Tomáše Zohorny a také obránce Andreje Šustra, který si odpykával jednozápasový trest. Motor navíc od startu šlapal jako hodinky a již od 4. minuty vedl po gólu Nicka Olesena. Na 2:0 potom ve 13. minutě zvyšoval Martin Beránek, aby se za další tři minutky podruhé prosadil Dán Olesen. Pardubicím se sice povedlo v samotném závěru snížit, ale domácí měli ve svých řadách Nicka Olesena a ten hned po první pauze zkompletoval hattrick - 4:1. Mimo jiné se stal prvním dánským hráčem historii české extraligy, kterému se podařilo vstřelit tři branky v jednom utkání. Nepovedený večer mezi řekami Malší a Vltavou už Východočeši ve svůj prospěch neobrátili, ve třetí části naopak ještě dvakrát inkasovali. Pátý gól Motoru zařídil důrazný Jakub Valský, na konečných 6:1 potom kosmeticky upravil Josef Koláček.

- 34:23 -

takový byl střelecký poměr obou týmů v celém utkání, Pardubice v tomto směru za svým soupeřem zaostaly ve všech třetinách zápasu

foto: Petr Tibitanzl

Čtyři odchody na hostování a dvě esa pro již silnou ofenzivu

Pardubické vedení po porážce ve finálové sérii provedlo změny v kádru, od kterých si slibuje vylepšení vedoucí k zisku vytouženého mistrovského titulu. Odešli všichni tři aktéři zimního trejdu - brankáři Dominik Pavlát, Milan Klouček i obránce Martin Bučko, poslední dva zmiňovaní dokončovali sezonu v dresu Plzně. Do jiných extraligových klubů zamířili útočníci Adam Musil (Liberec) s Robertem Říčkou (Kometa), mediálně sledovaný byl také odchod Tomáše Hyky do pražské Sparty. Útočník Richard Pánik po konci v Pardubicích hledá nové působiště. Další čtyři hráče Dynamo rozeselo na hostování napříč ligou. Produktivní obránce Jan Košťálek hraje za Vítkovice, útočníci Ondřej Rohlík s Tomášem Urbanem se proti Bruslařům v neděli postavili v dresu Plzně a Michal Hrádek vypomáhá zaplnit místo obraně Litvínova, kterou sužují zdravotní trable.

Na východě Čech se proto řešilo, kdo bude krýt záda Romanu Willovi. Pardubice otázku vyřešily "posilou" z vlastních zdrojů. Z béčka na pozici dvojky povýšil Tomáš Vomáčka, trutnovský odchovanec, který v mládeži čapal za konkurenční Hradec Králové. Do již tak vysokých obranných řad přišel zkušený Andrej Šustr, další obr jenž má ve své sbírce přes 400 startů v NHL a další dvoustovku ve farmářské AHL. Útočné řady se rozrostly o Jiřího Smejkala, jenž vloni v Ottawě po skvělých sezonách na severu Evropy bojoval o své místo v NHL. Druhou posilu do útoku není třeba dlouze představovat, jde o kapitána posledních mistrů světa, Romana Červenku. V jeho osobě získávají Pardubice další obrovskou porci zkušeností, klidu, rozvahy, bodů a v neposlední řadě vůdcovství.

foto: Lukáš Fabián


Sestavy z posledního utkání

HC Dynamo Pardubice: Will (21. Vomáčka) – Hájek, Čerešňák (A), Dvořák, Houdek, Vála, Musil, Švec – Smejkal, Červenka (C), Kaut – Radil, Kousal, Herčík – Mandát, Poulíček (A), Vondráček – Pochobradský, Rákos, Lichtag

BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta (A), Čech, Havlín, Bernad, Jánošík (C), Pavlík – Skalický, Fořt (A), Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Junttila, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav