BK MLADÁ BOLESLAV

První body víkendu leží v souboji s Litvínovem, extraligový lídr přijede v neděli

5. 10. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Ani jeden z obou týmů v rámci pátečního programu nebodoval, přičemž Severočeši podobnou pachuť po utkání zažili vůbec poprvé v sezoně. O první bodíky z úvodního říjnového víkendu si tak obě party zahrají v neděli ve ŠKOENERGO Aréně. Připomínáme, že utkání 9. kola Tipsport extraligy oproti původnímu plánu odstartuje až v 17:30, důvodem byla kolize s fotbalem. Pokud byste chtěli navštívit obě sportovní utkaní, pak můžete. Dopravní podnik Mladá Boleslav totiž přistaví autobusy, které zajistí přesun fanoušků z fotbalu na hokej. Nezapomeňte si také s předstihem pořídit vstupenky na Litvínov.

Dělba bodů se Spartou? Nakonec ne, hosté srazili Bruslaře v poslední minutě

Bruslaři v pátek před téměř vyprodanou ŠKOENERGO Arénou hostili pražskou Spartu. Jako první se z gólu radovala převaha fandů v zelenobílém, kterou v 16. minutě rozveselil Dominik Lakatoš a domácí vřava byla se skóre 1:0 spokojená až do třetí periody. V ní ale Pražané začali mít více ze hry a v 51. minutě si došli pro vyrovnání, ráznou a přesnou ranou se o něj zasadil Valtteri Kemiläinen. Když už se zdalo, že zápas pomalu směřuje k dělbě bodů, na světelné tabuli zmizela poslední minutka a rozběhly se sekundy - přišel šok. Formanovu střelu z hranice pravého kruhu totiž přesně usměrnil Kryštof Hrabík a přiřknul tak Spartě všechny tři body. Před pátečním kolem druhá Boleslav tak sestoupila na čtvrté místo, Sparta ze čtvrtého poskočila na třetí.

- 23 -

tolik střel zablokovali Bruslaři tak, aby Dominik Furch nemusel zasahovat, ani taková porce obětavosti však na body nestačila


Už máš lístky na Litvínov? Pokud ne, napravit to můžeš po kliknutí níže

Rekordní šňůra je u konce, Verva klopýtla až na osmé překážce - pardubickém Taxisu

Také páteční hokejové odpoledne v Pardubicích málem naplnilo svou maximální kapacitu. Není divu, na východ Čech dorazila suverénní mašina z Litvínova, která se v enteria aréně pokoušela zaútočit na osmé tříbodové vítězství v řadě. Žlutočerní začali dobře, když ve 30. minutě otevřel skóre Matěj Pekař. Jenže za domácí brzy na to odpověděl Andrej Šustr svým prvním extraligovým gólem v pardubickém dresu - 1:1. Střelecky aktivnější Dynamo se dočkalo druhé trefy ve 49. minutě a zásah z hole Lukáše Radila se nakonec ukázal jako vítězný, protože Verva už odpovědět nedokázala. Štempl na výhru Pardubic přidal do prázdné branky nejlepší střelec domácích, Martin Kaut. Litvínov tak poprvé v sezoně padl, nadále ale s pětibodovým náskokem vede ligu.

- 35 -

tolik střel musel řešit Šimon Zajíček a svůj tým držel ze všech sil, na dva kotouče ale nedosáhl a třetí gól dostal Litvínov do prázdné

foto: Michal Dědič

Chezu opustili produktivní útočníci i ofenzivní obránce, nové akvizice ale nezahálejí

Litvínovští po loňské semifinálové jízdě nemuseli řešit jen pozici v brankovišti, tandem Tomek - Zajíček v Podkrušnohoří pokračuje i v aktuální sezoně. Hned tři obránci ale zamířili k extraligové konkurenci - Patrik Demel do Vítkovic, Radim Šalda s produktivním Janisem Jaksem podepsali v Karlových Varech. V útočných řadách skončila spolehlivost v osobě Andreje Kudrny, který se po třech letech ve žlutočerném rozhodl pro návrat domů na Slovensko. Rozloučili se také Jindřich Abdul, v současné době nejproduktivnější hráč extraligy, jenž body sbírá za Vítkovice. Odešli také dva střelci. Lukáš Válek válí ve Zlíně a kanonýra Liama Kirka zase zlákala nabídka německého Eisbärenu Berlín.

Defenzivní úkoly za Demela přebral nově příchozí Adam Polášek, z Nitry přišel Slovák František Gajdoš, který v mládežnických kategoriích vyrůstal v Letňanech respektive na Spartě. Skutečný jackpot, zdá se, trefila Verva při nahrazování Jakse. Ofenzivní produkci z druhé vlny zatím zařizuje kanadský obránce Jared McIsaac, kterého si Litvínov vyhlédl v AHL. Ze stejné soutěže dorazily také posily do útočných řad. Do Čech se vrátil Matěj Pekař, s ním přišel také Slovák Maxim Čajkovič. Ve žlutočerném nově působí také Švéd Filip Sandberg, který v posledních dvou sezonách v SHL hrál s týmem Skellefteå finále nejvyšší švédské soutěže. Lukáš Vopelka by se zase měl stát náhradou za Andreje Kudrnu.

Pro marodku v obranných řadách si Verva na tři měsíce vypůjčila ještě Michala Hrádka z Pardubic, střídavé starty z prvoligového Přerova má vyřízené Robert Černý.

foto: Matyáš Rjabi


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta (A), Čech, Bernad, Havlín, Jánošík, Pavlík, Křepelka – Skalický, Fořt (A), Junttila – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Rekonen, Závora, Doležal – Dvořáček, Suchý, Stránský

HC VERVA Litvínov: Zajíček – Zile (A), Baláž, Polášek, McIsaac, Czuczman, Zeman, Gajdoš – Koblasa, Sukeľ (C), Sandberg – Hlava, D. Kaše (A), Pekař – Jurčík, Gut, Jícha – Zygmunt, Vopelka, Havelka

×
Dnes v 16:15 | DOR
BK Mladá Boleslav
HC Slavia Praha
×
Dnes v 17:30 | MUB
BK Mladá Boleslav
HC Hvězda Praha