BK MLADÁ BOLESLAV

Jirka Marušák pro nás udělal hodně, připomíná sportovní ředitel Jaromír Šindel

24. 10. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Od listopadu se budou muset trenéři BK Mladá Boleslav obejít bez služeb obránce Jiřího Marušáka. Kvalitní bek se zkušenostmi ze zahraničí původně podepsal smlouvu v týmu extraligového nováčka do 15. října. Ta poté byla prodloužena do konce října, ale po uplynutí této doby Marušák podle všeho definitivně odejde. O jeho služby má totiž vážný zájem ruský klub HK MVD Balašicha hrající Kontinentální ligu. “Nabídce z této soutěže se konkurovat vlastně nedá,“ říká sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Jaromír Šindel.

Mladoboleslavské vedení se pochopitelně pokoušelo získat Marušáka na celou tuto sezonu. “Vedli jsme jednání s jeho agentem,“ lituje Jaromír Šindel. “Na druhou stranu, Jirka pro nás udělal opravdu velký kus práce.“

Sportovní ředitel Bruslařského klubu zároveň částečně vyvrátil informaci serveru hokej.cz, který uvedl, že Marušák nastoupí za Mladou Boleslav naposledy v nedělním utkání v Litvínově. “Je to otevřené. Záleží na podpisu jeho smlouvy v novém angažmá, a kdy tedy bude muset odcestovat,“ uvedl. Marušák by tedy teoreticky mohl naposledy navléknout boleslavský dres až v pátek 31. října v domácím duelu s Třincem.