BK MLADÁ BOLESLAV

Will přispěl čtvrtým čistým kontem k výhře staršího dorostu 2:0 nad Libercem

24. 10. 2009
napsal Michal Miškovský
BK Mladá Boleslav

2:0

0:0, 1:0, 1:0

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 36. Hyka (Anděl , Mozík ), 43. Koudela. Rozhodčí: . Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98.

BK Mladá Boleslav

Will – Příhoda, Chalupa, Korim, Anděl, Holada, Vrba, Mozík – Bičiště, Škorík, Vlček, Lhoták, Koudela, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Jankovský, Štěpánek, Ficek, Hyka

Bílí Tygři Liberec

Jelínek – Staněk, Bednárik, Dám, Bartejs, Šimek, Říha, Čechura, Najman – Knap, Příkazský, Schutz, Hloušek, Mikyska, Psota, Kouba, Slivka, Urban, Morong, Miškovský

M l. B o l. – Dorostenci BK Mladá Boleslav si spravili chuť po páteční těsné prohře v Jihlavě 2:3. V sobotu totiž nezaváhali v domácím prostředí proti Liberci a Bílé Tygry porazili už potřetí v sezoně, tentokrát 2:0. Skóre otevřel v závěru druhé třetiny Hyka a pojistku přidal na začátku poslední dvacetiminutovky Koudela. Mladoboleslavský brankář Roman Will nepustil za svá záda puk ani jednou a čistý štít udržel už počtvrté v sezoně.

Domácí v úvodu svého soupeře nešetřili, žádná doba hájení. Hned v první akci zápasu vtrhli do útočné třetiny Koudela se Škopem a druhý jmenovaný pořádně zaměstnal libereckého gólmana Jelínka. Poté jako kdyby se hra zklidnila i díky trestům na obou stranách a následné hře 4 na 4. Boleslavští však měli i přesto o něco více ze hry a o vzruch před libereckou brankou se znovu postarali v 7. minutě, kdy si při přesilovce po vyloučení Miškovského vytvořili solidní tlak, ale gól ne a ne padnout.

V 11. minutě hezky pronikl až před Jelínka Frolík, vyzrál na dva protihráče, ale stopku mu nakonec vystavil právě liberecký gólman. O šest minut později neměla špatné parametry střela Vrby od modré, ale před brankářem hostí ji zblokoval mimo jeden z bránících hráčů. V závěru prvního dějství hráli přesilovku Bílí Tygři, domácí propadli v souboji u mantinelu a před brankou mladoboleslavského Willa byl najednou nepokrytý Čechura, ale v největší šanci Severočechů v první třetině neuspěl a o první změnu skóre se nepřičinil ani v krkolomné pozici dorážející Hloušek.

Protože v první třetině působili lepším dojmem domácí a vytvořili si také více šancí, patrně si Liberečtí o první pauze řekli, že by to takhle nešlo a do druhého dějství pořádně vlétli. Během pár okamžiků se v dobrých příležitostech ocitli Miškovský, Morong a Urban, ale ani jeden z trojice libereckých útočníků nezamířil přesně.

Postupně domácí vyrovnali hru, tlak Liberce opadl a ve 33. minutě se Babický pokoušel o dorážku po střele Korima, ale rovněž neúspěšně. Že byly šance k vidění najednou na obou stranách, svědčí i fakt, že hned z následného protiútoku se dostal do samostatného nájezdu liberecký Schutz, ale na Willa nevyzrál. Stav se tak poprvé měnil až ve 36. minutě. Hyka si při přesilovce sjel na levý kruh a přesnou střelou s pomocí horní tyčky překonal Jelínka.

Do třetí třetiny hosté jistě vstupovali s přáním co nejrychleji srovnat stav, ale opak byl pravdou. Už ve 43. minutě se dostal puk při skrumáži před brankou Liberce ke Koudelovi, který zvýšil náskok svého týmu na 2:0. Severočeši se sice v dalším průběhu třetího dějství snažili o zvrat, ale žádnou z nadějně rozjetých akcí nedovedli do úspěšného konce, a tak se stal výsledek 2:0 konečným.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav