BK MLADÁ BOLESLAV

Škorík vystřelil tři body pro st. dorost až necelou půl minutu před koncem

27. 11. 2009
napsal Daniel Langer
BK Mladá Boleslav

2:1

0:0, 0:1, 2:0

BK Havlíčkův Brod

Statistiky

Branky a nahrávky: 50. Škop (Mozík), 60. Škorík (Babický, Hrouda) - 33. Kozlík (Kulhánek). Rozhodčí: Hrubý - Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57.

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Budín, Příhoda, Chalupa, Korim, Anděl, Holada, Vrba, Mozík - Bičiště, Škorík, Marek, Lhoták, Brandejský, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Ficek, Hyka

BK Havlíčkův Brod

Dolejš - Kulhánek, Pavlíček, Ambroš, Šulák, Plutnar, Pecen, Dundráček, Meloun - Novák, Burda, Havel, Zdražil, Račanský, Doležal, Kozlík

M l. B o l. - V minulém kole si starší dorost Mladé Boleslavi úspěšně zastřílel v Liberci. V pátečním utkání chtěli svěřenci Jana Vidnera potvrdit body na svém ledě proti Havlíčkovu Brodu. Proti celku z opačného pólu tabulky to mělo být pro Mladoboleslavské jednoznačné utkání, opak byl však pravdou. Hosté srdnatě bojovali a do 50. minuty dokonce drželi vedení, byť nejtěsnější. Domácí ale nakonec zvládli roly favorita a díky brankám Škopa a Škoríka ze závěru poslední třetiny otočili zápas ve svůj prospěch.

Vstup do utkání byl od obou celků vlažný. Již v průběhu první minuty se hra přerušovala minimálně šestkrát, převážně po zákazaných uvolněních domácího celku. Tímto jako by bylo předznamenáno, jak bude zápas vypadat.

Diváci se v první třetině dlouho nudili. Ani jeden z týmu jim nedal svou hrou impuls k nějakému vzrušení. První náznaky šancí se objevovali až v polovině úvodního dějství, kdy si každý z celků vyzkoušel přesilovou hru. Brankáři však museli řešit spíše propagační pozdravy svých protihráčů. Havlíčkův Brod na kluziště prvního celku tabulky nepřijel odevzdaně bránit, ale pokoušel se o aktivní útočnou hru. Co víc, na Boleslavské to platilo. Ve vlastním oslabení ujížděl na domácího gólmana Zdražil, se střelou mezi betony však neuspěl. Nezáživná první třetina tak skončila za stavu 0:0.

Do druhé třetině vlétli ze šaten aktivněji nabuzení domácí hráči. Už po dvou minutách si na přihrávku od spoluhráče najel výborně Hyka, jeho střelu však hostující brankář s obtížemi kryl. Neuspěl ani Hrouda, jehož dělovka prolétla těsně nad horní tyčkou. Gólman hostí udržel čisté konto i v následném oslabení, když reflexivním máchnutím lapačkou vychytal domácího Frolíka. A tak se ukázala pravdivost rčení “Nedáš, dostaneš!”. Na druhé straně udeřili hosté. Do přihrávky Kulhánka vlétl David Kozlík v klinči s domácím obráncem a podivným odrazem od této dvojce se puk dostal do branky. Po druhé třetině odcházeli oba celky do šaten za stavu 0:1.

Ani třetí dějství nepřineslo dvakrát pohledný hokej. Oběma celkům chvíli trvalo, než se dostali do už tak dost průměrného tempa předchozích třetin. Přesto Mladá Boleslav pomalu, ale jistě, zvyšovala tlak na svého soupeře. A byla úspěšná. V přesilové hře neudržel Dolejší střelu boleslavského Mozíka a Luděk Škop na brankovišti už jen dorazil puk mezi betony hostujícího gólmana. To nejhorší mělo ale pro statečně bojující Havlíčkův Brod teprve přijít. Když už to vypadalo, že si hosté z těžkého utkání vydřou alespoň bod, udeřila Boleslav podruhé. Necelých třicet vteřin před koncem normální hrací doby rozhodl po zmatku na brankovišti střelou do zcela odkryté branky Stanislav Škorík.

Šokovaní hosté si ještě vzali time out ve snaze dobýt zpět alespoň nerozhodný stav. Času již však bylo málo. Mladá Boleslav ho navíc strávila převážně v útočném pásu a znemožnila tak svým soupeřům šance na jakkýkoli zvrat. BK Mladá Boleslav porazil HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav