BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři přehráli Litvínov, dvěma góly rozhodl Belay

21. 2. 2010
napsal Štěpán Tomš
BK Mladá Boleslav

3:1

1:0, 1:1, 1:0

HC VERVA Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. Belay (Antončík, Lenc), 29. Belay (Antončík, Lenc), 54. Vrba (Krejčík, Rys) – 33. Šrámek (Průša, Švarc). Rozhodčí: Charvát – Kalivoda, Wurtherle. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70.

BK Mladá Boleslav

Will – Švaříček, Houser, Vrba, Mikulaštík, Soukup, Sedláček, Arazim, Martínek – Krejčík, Babický, Jiránek, Belay, Kadlčík, Antončík, Rys, Protivný, Lenc

HC VERVA Litvínov

Nechvátal – Hora, Kabeláč, Kousalík, Havelka, Čejka, Eminger – Průša, Mackal, Šrámek, Jurčík, Matai, Smolka, Račuk, Švarc, Černý, Bíza, Přeučil, Kafan

M l. B o l. – Junioři v nedělním večeru vybojovali další tři body, když porazili Litvínov 3:1. O vítězství rozhodl dvěma góly v první a druhé třetině Belay, jemuž u obou tref asistovali shodně Antončík a Lenc. Třetí pojistku přidal v poslední dvacetiminutovce Vrba.

První nebezpečnou střelu vyslal na Willa Švarc, rána skončila po teči těsně mimo. O minutu později poslal Krejčík puk o mantinel do brejku Rysovi, který si blafákem sice Nechvátala položil, ale bránu z úhlu minul. Skóre se tak měnilo až v 9. minutě a Belayově zakončení do horní poloviny brány. Velkou příležitost na vyrovnání měli Litvínovští v 16. minutě, když Bíza těsně přestřelil pravý horní růžek Willovy klece. Ani únik ve dvou proti jednomu boleslavskému obránci k vyrovnání nevedl.

Ve druhé třetině měli hosté přesilovku a málem v ní inkasovali, hrozícímu brejku však zamezil brankář včasným výjezdem téměř až na modrou čáru. Ve 27. minutě dorážel Belay Sedláčkovo nahození mimo, o chvíli později už ale puk do brány zasunul. Litvínov dál bojoval a ve 33. minutě přišla odměna v podobě kontaktní branky, kterou zaznamenal Šrámek. Boleslavi se ve druhé dvacetiminutovce vedení navýšit nepodařilo, Kadlčík totiž těžkou přihrávku u tyče promáchl a Belayovu dorážku po přihrávce Lence likvidoval se štěstím Nechvátal.

V závěrečné části mířil Sedláček jen do výstroje litvínovského gólmana a Krejčíkův průnik před bránu se také s úspěchem nesetkal. Když nepřinesla vyrovnání přesilovka hostí, rozhodl krátce nato třetím gólem Vrba v boleslavské početní výhodě. V závěru utkání zahrával Litvínov ještě jednu přesilovku, kterou po oddechovém čase ještě umocnila hra bez brankáře. Ve hře 6 na 4 měl ke snížení nejblíže Bíza, který už po dorážce zvedal ruce nad hlavu, jenže puk se do sítě nedostal. Když se ani Belayovi nepodařilo do prázdné brány zkompletovat hattrick, skončilo utkání 3:1.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav