BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost: zápas plný trestů vyhrála Slavia

16. 1. 2010
napsal Michal Miškovský, Tomáš Vrábel
HC Slavia Praha

5:1

3:1, 0:0, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Moravec (Kotyra, Tomek), 6. Hruška (Müller, Cikánek), 15. Moravanský (Cikánek), 50. Moravec (Tomek, Patočka), 55. Müller (Hruška) - 13. Škop (Bičiště. Vyloučení: 14:14 navíc 5+OK Nedomlel (Sla) - 5+OK Mozík (MBL). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

HC Slavia Praha

Uhlík - Moravanský, Löbl, Knot, Hruška, Růžička, Nedomlel - Kadlec, Hlinka, Müller - Kotyra, Tomek, Moravec - Cikánek, Njezchleb, Patočka – Vacek

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Budín, Serbus, Chalupa, Anděl, Holada, Stehlík, Vrba, Mozík - Bičiště, Šimek, Marek, Podsedníček, Brandejský, Škop, Babický, Frolík, Štěpánek, Hyka

P r a h a – Starší dorostenci HC Slavia Praha oplatili Mladé Boleslavi porážku z úvodního kola nadstavbové části. Po prosincové domácí výhře týmu Jana Vidnera a Tomáše Hyky 3:2 na samostatné nájezdy se tentokrát radovali Pražané, kteří v Edenu porazili Středočechy 5:1. Čestný úspěch Bruslařského klubu obstaral Luděk Škop. Kromě domácích střelců se činili i rozhodčí, kteří rozdali na obou stranách 14 menších trestů a Nedomel s Mozíkem byli po vzájemné šarvátce vyloučeni do konce utkání.

Domácí mladíci plnili roli favorita od úvodní buly a už ve čtvrté minutě se měnilo skóre. Martin Kotyra ujel všem zadákům soupeře a přihrál podél brankoviště, kde stál Tomáš Moravec a vstřelil snadnou branku. O necelé dvě minuty později přišlo potrestání vyloučeného Anděla. Ladislav Hruška střelou z vrcholu kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0.

Na straně hostů byl jednoznačně proti výsledku Luděk Škop, který individuální akcí snížil. Sešívaní si ale nechtěli připouštět sebemenší komplikace, a tak opět v přesilové hře vstřelili branku. Matěj Moravanský vrátil domácím dvoubrankový náskok, který se stal nakonec rozhodujícím.

Kdo v prostřední části měl na práci něco jiného, než sledovat hokej v Edenu, rozhodně o nic nepřišel. Častá vyloučení a zbytečné potyčky kazily obraz hry. V početních výhodách se týmům nedařilo, tudíž brankáři moc práce neměli.

Pozdvižením byly jen strkanice Richarda Nedomlela s hostujícími hráči. Výsledek hrál do karet domácím, a tak do druhé přestávky šli jako spokojenější slávisté s vedením 3:1.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté, ale branku nevstřelili. Spor Nedomlela především s Mozíkem vyvrcholil ve 45. minutě, když už oba neudrželi nervy na uzdě a pustili se do sebe. Bitku, kterou rozhodčí nechali v mezích plynout, jednoznačně vyhrál Nedomlel a mohl slavit i vítězný pěstní souboj. Po šarvátce se na hřišti ještě více přiostřilo a není divu, že rozhodčí museli vyloučit tolik hráčů na obou stranách.

V polovině třetiny překonal podruhé Martina Sejpala Tomáš Moravec a pět minut před koncem uzavřel střelecký učet zápasu Jan Müller.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav