BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost: bod z Olomouce za vyrovnání v poslední vteřině

18. 2. 2010
napsal Michal Miškovský, Ondřej Kubát
HC Olomouc

5:4p

2:1, 2:0, 0:3 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Husák (Brada), 18. Novotný, 28. Novotný, 33. Lyzák (Husák), 62. Konečný (Husák) - 11. Frolík (Mozík, Ficek), 58. Babický (Hyka), 60. Babický, 60. Korim. Rozhodčí: Husička - Chytil, Velinský. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 5:4.

HC Olomouc

Lukáš - Minařík, Koutský, Vondra, Husák, Kebza, Němec, Novotný, Lyzák, Kostelník, Konečný, Jergl, Zitka, Hes, Brada, Kunce, Brandýs, Schejbal.

BK Mladá Boleslav

Sejpal (41. Novák) - Budín, Příhoda, Chalupa, Kurka, Korim, Stehlík, Vrba, Mozík, Bičiště, Škorík, Marek, Podsedníček, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Ficek, Hyka.

O l o m o u c – Ani dvoubrankové manko v poslední minutě není neřešitelným problémem. Ve čtvrtek se o tom přesvědčili starší dorostenci BK Mladá Boleslav. Na ledě Olomouce ještě v čase 59:39 prohrávali 2:4, pak ale snížil Babický a v poslední vteřině základní hrací doby vyrovnal Korim. Přestože svěřenci Jana Vidnera a Tomáše Hyky nakonec prohráli v prodloužení, bod jistě brali všemi deseti.

Vstup do utkání vyšel daleko lépe domácím hokejistům. Už po osmačtyřiceti vteřinách využil přesilovou hru Stanislav Husák, jehož bomba z mezikruží si našla cestu do sítě nad lapačkou gólmana Sejpala. Hosté potom zařadili na druhý rychlostní stupeň a výsledem bylo v jedenácté minutě vyrovnání stavu na 1:1. Po individuální akci zakončoval blafákem Jakub Frolík. Dvě a půl minuty před první sirénou se však domácí Moře povedlo vrátit se zpět do zápasu. A opět jí k tomu pomohla přesilová hra, do útočného pásma si najel Dominik Novotný a podruhé v zápase poslal Hanáky do vedení – 2:1.

V osmadvacáté minutě navíc domácím pomohla ke dvoubrankovému náskoku kuriózní trefa Dominika Novotného. Jeho pumelice se odrazila od zadního mantinelu do gólmana Sejpala tak nešťastně, že si strážce kasy srazil puk do vlastní sítě – 3:1. Chvíli na to využila Olomouc už třetí přesilovku v zápase, když se od modré trefil Martin Lyzák a s hosty to nevypadalo vůbec dobře – 4:1.

Jenomže led klouže a puk je kulatý. Boleslav se nevzdala, vystřídala gólmana, a ve třetí části makala. Když už probíhala 58. minuta, málokdo čekal, že by se Bruslařský klub dočkal úspěchu. V čase 57:56 však dorazil Hykovu střelu do prázdné branky Toni Babický – 4:2. Přesně dvacet vteřin před třetí sirénou využil stejný hráč přesilovku a Boleslav už prohrávala jen 3:4. Pouhou vteřinu před koncem potom vyrovnal Karol Korim na 4:4. Neuvěřitelný a strhující závěr zvedl náročné fanoušky ze sedadel a rozradostnil boleslavskou střídačku.

Na řadu se tedy dostalo prodloužení. To trvalo jen chvíli. Už po minutě a jednadvaceti vteřinách nahrál Husák Davidu Konečnému, který svou střelou rozhodl o bonusovém druhém bodu pro Kohouty. Hosté ovšem mohli být s jedním bodem spokojeni také.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav