BK MLADÁ BOLESLAV

V utkání plném obratů porazila Boleslav Spartu 5:4

14. 12. 2010
napsal Miloš Štrojsa
BK Mladá Boleslav

5:4p

2:1, 0:1, 2:2 - 1:0

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Jankovský (Jiránek), 17. Belay, 49. Jiránek (Soukup), 51. Matějček (Poláček), 61. Belay - 18. Kniazev (Švaříček), 35. Sovík (Žovinec, Veselý), 46. Rubeš (Forman, Kniazev), 55. Přibyl (Žálčík, Sovík). Rozhodčí: Smitka - Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 44.

BK Mladá Boleslav

Will (Mahdal) – Poláček, Anděl, Lukáš Vrba, Mozík, Soukup, Filip Vrba, Arazim, Martínek – Frolík, Belay, Hyka, Hájek, Chaloupka, Jiránek, Sajdl, Jankovský, Protivný, Matějček, Koudela, Lenc

HC Sparta Praha

Novotný (Sedláček) – Švaříček, Sobotka, Veselý, Drvota, Žovinec, Forman - Knizaev, Přibyl, Kučera, Rubeš, Brém, Žalčík, Puna, Sovík, Hampl

M l. B o l. – Přestřelka jako na divokém západě byla k vidění na boleslavském zimním stadionu. Pistolníci obou týmů měli kolty řádně nabité a stříleli jeden gól za druhým. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou a přítrž brankovému řádění učinil v prodloužení až Martin Belay, který využil pravidla náhlé smrti, seřídil si mušku na své kulovnici a přesně mířenou ranou rozhodl oboustranně vysoce kvalitní utkání.

Velká hokejová hala poskytla svůj azyl návštěvníkům firemního večírku a hokejisté se tak museli přesunout do třeskutého mrazu malé haly. Což však nebylo ke škodě – zdejší skromné prostředí totiž juniorům náramně sedí. Hned v první minutě se o tom přesvědčila hostující Sparta, jejíž obranou prosvištěl VÁCLAV JANKOVSKÝ a napodruhé dorazil puk za Novotného záda. Sparťanští junioři nevyužili krátkou přesilovku 5:3 a skóre se mohlo měnit na druhé straně, Lenc ale nabídnutým trestným střílením pohrdl. Na 2:0 zvýšil až v sedmnácté minutě MARTIN BELAY, který si z obránců hostí udělal dobrý den a z výletu na soupeřovu polovinu si odvezl cenný suvenýr – vstřelený gól. O 24 sekund později kontroval VALERIJ KNIZAEV a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Druhá třetina začala opět ve vysokém tempu a nebezpečné výpady rychlonohých útočníků hasili až připravení brankáři. Boleslav mohla navýšit svůj náskok v oslabení, Lenc však únik dvou hráčů na jednoho vyřešil střelou do náruče sparťanského brankáře. Na druhé straně si Puna vylámal zuby na Willovi, konkrétně na jeho střelhbité lapačce. O chvíli později už ale udeřilo. ROBERT SOVÍK z bezprostřední blízkosti nechytatelně tečoval puk do horního růžku branky a Sparta se radovala ze zaslouženého vyrovnání. Těsně před sirénou oznamující konec druhé třetiny mohl hostující tým dokonat obrat v utkání. Proti tomu byl ale mrštný Will a gymnastickým rozklekem zabránil kotouči v cestě za brankovou čáru.

Ve třetím dějství se děly divy. Nejprve Koudela i za cenu vlastního zdraví skočil do tvrdé střely Sobotky, co mu to ale bylo platné, když Sparta skórovala o chvíli později. TOMÁŠ RUBEŠ se ocitl trestuhodně sám před Willem a se zakončením už si věděl rady. Domácí ale také předvedli, že umí otočit stav utkání. Nejprve aktivní TOMÁŠ JIRÁNEK dorazil puk za Novotného záda a za malý moment pumelice z hole ONDŘEJE MATĚJČKA rozvlnila brankovou síť. Sparta se ale nevzdávala a pět minut před koncem vyrovnala prostřednictvím důrazného DANIELA PŘIBYLA. Následující minuty patřily Boleslavským, ale když neuspěl ani Sajdl, ani Jiránek, a Hyka trefil v samostatném úniku břevno, o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

To však nemělo dlouhého trvání. MARTINU BELAYOVI se zželelo promrzlých diváků, po několika desítkách sekund rozhodl vynikající zápas a poslal boleslavské osazenstvo do tepla svých domovů.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav