BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost si poradil s Letňany

10. 12. 2010
napsal Daniel Langer
BK Mladá Boleslav

5:3

2:1, 2:1, 1:1

HC Letci Letňany

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. Frolík, 19. Hloušek (Hyka), 27. Podsedníček (Marek), 29. Marek (Teubner), 50. Hyka (Frolík) - 2. Chvátal (Švabík), 26. Škop (Kadeřábek, Vrána), 58. Lhoták (Kraus, Vala). Rozhodčí: Chlaň - Špringl, Tasch. Vyloučení: 7:4, navíc Holada (MBL) 10 minut osobní trest, Teubner (MBL) 5 + OT. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0.

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Holada, Kurka, Valentík, Zet, Budín, Serbus, Boček, Chalupa - Protivný, Bičiště, Brandejský, Hloušek, Semirád, Ficek, Podsedníček, Štěpánek, Teubner, Hyka, Frolík

HC Letci Letňany

Korák - Kautský, Kraus, Čeček, Vencovský, Švabík, Uhlíř, Hájek, Rittig - Vrána, Vala, Kaplan, Chvátal, Škop, Kučera, Hnilica, Lhoták, Kadeřábek, Urbánek

M l. B o l. - Svěřenci Petra Zbírala sice v prvním utkání skupiny B zaspali vstup do utkání, nakonec však dokázali i přes nedisciplinovanost některých hráčů utkání ovládnout a překazit tak pražskému celku plány na bodové dotažení právě na Mladou Boleslav. Přestože se hosté snažili v závěru ještě nepříznivý výsledek zvrátit, kontaktní branka už přišla příliš pozdě. Starší dorost Mladé Boleslavi si tak připisuje do tabulky důležité tři body.

Boleslavští na svého soupeře v úvodu utkání doslova vlétli, svou snahu ale Hyka poněkud přehnal a už po dvanácti vteřinách putoval na trestnou lavici. Letňany se nabídnuté možnosti chytily a početní výhodu zužitkovaly zásluhou Davida Chvátala. Bruslařský klub si ale ještě do konce prvního dějství nachystal důraznou odpověď.

V sedmé minutě se nejprve prosadil nenápadnou střelou zpoza obránce Jakub Frolík a zařídil tak vyrovnaní. Poté sice hostující gólman Korák uspěl proti gólovým situacím Podsedníčka a Hyky, na přesilovkové zakončení Jakuba Hlouška necelé dvě minuty před koncem první třetiny už byl ale krátký.

Domácí celek se možná nechal trochu ukolébat otočením nepříznivého stavu a do druhého dějství vstoupil poněkud vlažněji. O potrestání nedůslednosti boleslavské obrany se tečí na brankovišti postaral Luděk Škop, tedy hráč, který v minulosti působil právě ve měste automobilů.

Vyrovnávacím gólem si ale pražský tým prokázal medvědí službu. Inkasovaná branka jako by Bruslaře vytrhla z letargie a donutila je zařadit vyšší rychlostní stupeň. Necelé čtyři minuty stačily, aby Boleslav svému soupeři odskočila na rozdíl dvou branek. Nejprve přesně zakončoval Lukáš Podsedníček, o minutu a nějaké drobné později se prosadil Ladislav Marek, který si ve dvojici s Teubnerem poradil hned s celou pěticí soupeřů.

V tu chvíli byla Mladá Boleslav na koni a na branku Letňan se valila jedna nebezpečná akce za druhou. Po podklouznutí hostujícího obránce se osamocen na branku řítil Marek, jeho pokus o blafák však skončil v lapačce pražského brankáře.

Letňany ale dokázaly využít zaujetí svého soupeře pro útok a proklouzávat okénky, které se v obraně zkrátka musely objevit. Přečíslení dva na jednoho hosté vyřešili poměrně slušně, o zakončení do prázdné branky je připravil jen poněkud náhodný odraz od brusle posledního bránícího hráče.

Třetí třetina už zdaleka tolik pohledných hokejových akcí nepřinesla, spíše začalo přibývat potyček mezi jednotlivými hráči a k vidění bylo i několik nešetrných zákroků, které na kluziště rozhodně nepatří. Po jednom takovém putoval do šaten boleslavský Jakub Teubner, který za nebezpečný zákrok u hrazení inkasoval trest do konce utkání.

Oslabení poněkud paradoxně prospělo Boleslavským. Při jednom takovém ujeli Tomáš Hyka a Jakub Frolík hostující obraně a prvně jmenovaný bez větších potíží usměrnil skákající puk za záda letňanského gólmana. V tu chvíli se zdálo, že je odpor Pražanů definitivně zlomen, Letňany ale zbraně nesložili.

Po dalším zbytečném vyloučení, si hostující trenér vybral oddechový čas, aby svým svěřencům předal důležité taktické pokyny. Porada se neminula účinkem, přesilovou hru využil další hráč s boleslavskou minulostí, Lukáš Lhoták. Více už toho ale hosté nestihli a díky kvalitní práci Bruslařů se Letňany nedostaly ani ke hře bez brankáře. Starší dorost Mladé Boleslavi si tak může připsat další tři body do tabulky za vítězství 5:3.