BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští junioři prohráli s lídrem soutěže rozdílem jedné branky

26. 11. 2011
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

1:2

0:0, 1:2, 0:0

HC VERVA Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 40. Lenc (Piskoř) - 24. Jurčík (Ejem), 31. Zdeněk (Průša). Rozhodčí: Jebavý - Arazímová, Horinek. Vyloučení: 4:5, Soukup (MBL) 5 + OT do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: .

BK Mladá Boleslav

Mahdal - Pánek, Budín, Kulhánek, Čeček, Kulich, Soukup - Knap, Havel, Brandejský, Ficek, Pešut, Jankovský, Frolík, Lenc, Daráš, Koudela, Piskoř

HC VERVA Litvínov

Horák - Čejka, Havelka, Strejček, Kokeš, Bittner, Kasal, Ejem - Jurčík, Šrámek, Mackal, Zdeněk, Šalka, Procházka, Mamula, Průša, Malec, Smolka, Písařík

M l. B o l. – Určitě nikdo nepočítal, že utkání s Litvínovem bude pro Mladou Boleslav procházka růžovým sadem. Středočeši nejspíš nejsou v úplné psychické pohodě a krom toho je stále trápí poměrně velká marodka. Vzdor tomu všemu však asi nakonec můžeme říct, že Bruslaři odehráli se soupeřem ze severu Čech vyrovnanou partii. Všechny tři góly utkání padly ve druhé třetině, jediný boleslavský si připsal Radan Lenc.

První třetina přinesla z obecného pohledu vyrovnaný hokej. Boleslavští coby domácí tým možná o něco lépe začali a v prvních pár minutách dokázali vyčkávajícího soupeře alespoň trochu zaskočit. Litvínov začal vystrkovat výraznějším způsobem růžky až v momentě, kdy na trestnou lavici usedl domácí Lenc. Ačkoliv přímo v průběhu početní výhody toho Severočeši mnoho nepředvedli, přeci jen hru o něco více přizpůsobili obrazu svému.

V 17. minutě se až před hostujícího gólmana Horáka proháčkoval Jankovský a Boleslav mohla jen litovat, že puk přes jeho beton nezkusil přehodit trochu razantněji. V následující první přesilovce Středočechů si zatím asi vůbec největší šanci utkání připsal Piskoř, který trefil tyčku Horákovy branky, odkud se puk sice odrazil za gólmanova záda, za brankovou čáru ale stejně nedoputoval.

Druhé dějství začalo poněkud kontroverzním způsobem, prakticky okamžitě po úvodním vhazování se totiž uprostřed hřiště nešťastnou náhodou srazili Frolík a Ejem. Podle všeho se vůbec neviděli, protože ani jeden na srážku nebyl připraven a oba se poměrně dlouho zvedali z ledu. Jenže zatímco litvínovský hráč si už za nějaké tři minuty připsal asistenci na úvodní gól utkání, který dal Ondřej Jurčík, boleslavský Frolík byl nucen předčasně odejít do kabiny s bolavým ramenem.

Severočechy ještě víc nakoplo vyloučení Jankovského a ačkoliv si přímo v průběhu dvou minut, které hráli ve výhodě, větší gólovou šanci nevytvořili, i tak působili dojmem, že je jich doslova plný led. V polovině utkání si navíc přidali další zářez, na 2:0 zvyšoval za značné asistence paní Štěstěny Jakub Zdeněk, který přišel k puku po předchozí akci svého spoluhráče doslova jako slepý k houslím. Paradoxně Průša, který byl oním spoluhráčem, se nechal v závěru třetiny vyloučit, čímž dopomohl Bruslařům ke snížení, které si do statistik zapíše Radan Lenc.

Namísto očekávaného náporu museli Boleslavští v úvodu třetího dějství hájit oslabení. Ale to bylo asi tak to jediné, co Středočechům v závěrečné dvacetiminutovce nevyšlo. To, a že to nedokázali vsítit vyrovnávaní branku, ačkoliv k tomu jinak měli snad všechny možné předpoklady. Působili agresivnějším dojmem a ačkoliv se Litvínovští začali hodně soustředit na obranné práce, hned několikrát Bruslaři dokázali zahrozit.

Lenc zkusil překvapit Horáka střelou do protipohybu, ten to nakonec stihnul. Daráš si pro změnu obhodil litvínovského obránce, ale vypálit už nedokázal. Čas se Boleslavským velmi rychle krátil, a tak to celé nakonec dospělo až do fáze, kdy se trenéři Mladé Boleslavi rozhodli vybrat oddechový čas a krátce na to také odvolat gólmana na střídačku. Marně.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, BK Mladá Boleslav: Do utkání jsme nastoupili v kombinované sestavě, ještě pořád nás trápí marodka. Šest hráčů se stále léčí na příušnice, další dva jsou zranění. První třetinu jsme podle mého názoru i tak odehráli poměrně vyrovnaně, i když Litvínov možná měl lehce navrch. My jsme zase na druhou stranu měli dvě tři stoprocentní šance, které jsme nedokázali proměnit. Jednou jsme nastřelili tyč, podruhé jsme netrefili odkrytou branku. Ve druhé třetině na to konto přišel trest, když jsme si puk rukou sami srazili do vlastní sítě. Následovala z naší strany jakási hluchá desetiminutovka, kdy jsme byli hodně pod tlakem soupeře. Až teprve v závěru třetiny se nám podařilo alespoň snížit. Ve třetí dvacetiminutovce jsme byli agresivnější, měli jsme pár dalších slibných šancí. Řekl bych, že jsme se hodně zvedli, ale když neproměníte tutové šance, nemůžete vyhrát…

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav