BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas dorostu s Havlíčkovým Brodem hosté jasně vyhráli

5. 12. 2011
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

1:5

0:4, 1:0, 0:1

BK Havlíčkův Brod

Statistiky

Branky a nahrávky: 33. Kellerstein (Brzák, Marek) - 6. Hlídek (Dundáček), 9. Hlídek (Němec, Meloun), 11. Hlídek (Němec, Vala), 16. Brebera (Beránek), 53. Chlubna (Bláha). Rozhodčí: Hladík - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 32:28.

BK Mladá Boleslav

Bača (11. Ašenbrenner) - Šír, Michalica, Kurka, Kochubej, Borovec, Šulc, Pokorný, Brzák - Marek, Sedmík, Nastoupil, Bašus, Plíšek, Podsedníček, Semirád, Kellerstein, Boček, Chmelař.

BK Havlíčkův Brod

Dolejš - Dvořák, Bláha, Křípal, Meloun, Dundáček, Vala - Vosyka, Osmík, Hlídek, Chlubna, Brebera, Mozr, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Beránek, Němec.

M l. B o l. - Odložené utkání 24. kola extraligy staršího dorostu se konalo kvůli marodce netradičně v pondělí 5. prosince. Rebel Havlíčkův Brod v něm od začátku dominoval a po první třetině svítilo na ukazateli skóre hrozivých 0:4. Hattrickem se blýskl Ondřej Hlídek. Další trefu přidal Lukáš Brebera. V druhé třetině sice domácí zásluhou Adama Kellersteina snížili, ale po vypjaté třetí třetině osud utkání na 1:5 pečetil Tomáš Chlubna.

Začátek utkání, v němž měli mírnou optickou převahu domácí, se zlomil již v šesté minutě, když se přesně trefil Ondřej Hlídek. Tento útočník byl doslova ve svém živlu, neboť krátce poté spálil brejk, ale v deváté minutě se radoval podruhé. Se svými spoluhráči si v obranném pásmu Boleslavi zahrál něco jako hokejové bago a nakonec puk uklidil do sítě. Po druhé brance Boleslav přestala hrát a v jedenácté minutě inkasovala potřetí. Střelcem nebyl nikdo jiný, než Ondřej Hlídek, který tak velmi brzo zkompletoval hattrick po dobře provedené dorážce.

To bylo na brankáře již moc a nechal se vystřídal Patrikem Ašenbrennerem. Než ten se nadál, lovil puk ze sítě také. V patnácté minutě totiž nikým nehlídaný Lukáš Brebera namířil mezi nohy Maxmiliána Bači, který byl kvůli předchozímu zákroku proti střele Marka Němce v pozici, kdy byl naprosto bezbranný. S tímto stavem se zdálo, že již je rozhodnuto, ale Boleslav zkoušela útočit s vědomím, že není co ztratit. Stanislav Brzák měl před sirénou možnost prohodit gólmana Dolejše, avšak neuspěl.

Tento elán si domácí přenesli i do druhé dvacetiminutovky, kdy podobně vyhořel na hostujícím brankáři Borovec a Sedmík. Další parádní akce však skončila hromadnou bitku, která přinesla do zápasu emoce a nervozitu. A také vysoký počet vyloučených. Fakt, že Boleslav byla směrem dopředu aktivnější, to však nezměnilo. Ladislav Marek mohl vykřesat naději, ale netrefil se do puku, když stál před poloodkrytou bránou. Až ve třiatřicáté minutě se snížit přece jen povedlo. Do poloprázdné klece poslal puk Adam Kellerstein. Poté začala Boleslav uplatňovat taktiku zastrašování či provokací, takže hráči chodili často na trestnou. Havlíčkův Brod dostal dokonce i příležitost hrát v dvojnásobné početní výhodě, nicméně i Rebelům se při pohedu na odkrytou bránu třásla muška. Před koncem třetiny zkusil navýšit ještě Podsedníček téměř kolmou ranou do prázdné brány, avšak nedokázal to provést dostatečně rychle, takže se Dolejš stihl vrátit.

Úvod poslední části zápasu poznamenala nepřesná hra obou celků. Ve vlastním oslabení spálil Marek stoprocentní příležitost, když netrefil puk, který vybojoval Stanislav Brzák a prokličkoval se s ním až do soupeřova pásma. Po dalších šancích domácích začaly plát emoce. Strkanice před Dolejšovou bránou se přeměnila v potyčku mezi Brzákem a Bláhou. Ve hře čtyř proti čtyřem potvrdili Boleslavané svou střeleckou marnost, když dva různí hráči ve stejné pozici minuli kotouč, jenž by po dorážce skončil zřejmě gólem.

Poté bylo k vidění všechno, jen ne hokej. Nejprve došlo ze strany jednoho z Boleslavských k úderu do hlavy jednoho z havlíčkobrodských, který se na střídačku dostal s asistencí spoluhráčů. Hráči hráli poté podrážděně a hrozilo, že se mužstva opět poperou. Místo toho však přišla nebezpečná hra vysokou holí Marka, z jehož vyloučení hosté z Havlíčkova Brodu těžili v 53. minutě vítěznou branku. Tu si připsal 11 vteřin po vhazování nahozením na brankáře Tomáš Chlubna. Po něm se do hry vrátila agresivita, ale již neeskalovala v četné nedovolené zákroky. Postupem času se hra uklidnila do dohrávacího tempa. Jen Dominik Kundrát ještě v závěru zápasu zkoušel zblízka vstřelit šestý gól, ale střela šla těsně nad.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, trenér BK Mladá Boleslav: Co můžu hodnotit, když 1:5 prohrajeme a de facto je zas po devíti minutách po zápase? Kluci si myslí, že přijede soupeř, který si dá góly sám, takže si to musí srovnat nejprve sami v sobě, pak mezi sebou, a až teprve pak mohou začít makat. Udělali jsme zbytečné fauly, na trestné se hrát nedá, a tam, kde to nejvíc bolí, my nejsme, dneska tam byl soupeř. A na naše provokace v závěru, který jsme vůbec nezvládli, přišla odpověď v podobě pátého gólu, kdy po 11 vteřinách proměňují nahozeným pukem přesilovku, což my nejsme schopní. Navíc jsme třikrát jeli sami na bránu a nejsme schopni rozhýbat jejich gólmana a dostat se k pořádné střele a ne ty šouráky, co tam házíme. Bohužel hráče, kteří by ty góly dali, nemáme.

Mgr. Tomáš Mariška, trenér HC Rebel Havlíčkův Brod: V první třetině jsme celý zápas zlomili na svojí stranu, využili jsme nějaké šance, které jsme si vypracovali. To se nám nestává často, abychom byli takto produktivní. Pár šancí domácích pokryl gólman Dolejš, který nás podržel v samostatných únicích po našich individuálních chybách. I když jsme se na ně připravovali, stejně jsme je udělali. Ve druhé třetině byla hra dost rozházená, kvůli nedisciplinovanosti byla spousta hráčů vyloučená. Ve třetí třetině, neodpustím si, prostě rozhodčí tohle utkání nezvládl, stejně jako nezvládl to minulé. Zbytečně tam potom dochází k zraněním a přestává se hrát hokej. Jdou do toho emoce, ty sice k tomu taky patří, ale potom jde o zranění těch hráčů, a ti jsou pak soustředění na něco úplně jiného.