BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost otočil zápas v Litvínově a bere tři body

21. 1. 2012
napsal Zdena Bobková
HC VERVA Litvínov

2:3

2:0, 0:2,0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 8, Válek (Řehoř), 20. Válek (Čeřovský, Baránek) - 29. Marek (Semirád), 40. Boček (Marek, Semirád), 57. Marek (Semirád). Rozhodčí: Kostourek - Pavelec, Fiala. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. Diváci: 115. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 2:0,2:2, 3:2.

HC VERVA Litvínov

Soukup – Baránek, Cyrk, Čeřovský, Fučík, Mical, Svoboda, Sýkora, Ujfaluši, Válek, Weitz, Wiedemann, Šefl, Šesták, Šimeček, Štěpka, Řehoř

BK Mladá Boleslav

Bača – Bašus, Boček, Borovec, Brzák, Chmelař, Ďurač, Kochubej, Kurka, Marek, Michalica, Plíšek, Podsedníček, Pokorný, Semirád, Tržický, Šulc

L i t v í n o v – Boleslavští dorostenci sehráli v Litvínově velmi vyrovnané utkání. Zatímco v první třetině ztráceli s lídrem tabulky krok a soupeř odskočil na rozdíl dvou branek, od počátku té druhé si šli tvrdě za svým. Za Středočechy se trefili dvakrát Marek a boleslavský kapitán Boček.

Utkání se pro Boleslavské nevyvíjelo zpočátku dobře, hráči Litvínova měli v první třetině možnost více přesilových her a podařilo se jim skórovat hned dvakrát, přičemž odpověď od Bruslařů nepřicházela. Nejprve se v osmé minutě za domácí trefil Lukáš Válek. Boleslavští byli v úvodní části velmi často trestaní, čtyřikrát se v oslabení ubránili, na to páté ale už nestačili. V poslední minutě první třetiny byl vyloučen boleslavský Kurka a Litvínov toho po necelé půlminutě využil. Byl to znovu Lukáš Válek, který skóroval.

Druhá část hry byla vyrovnanější, a ze strany Boleslavi určitě disciplinovanější. Středočeši nabídli Litvínovu pouze jednu přesilovou hru, kterou soupeř nevyužil. Ve 29. minutě se po přihrávce Semiráda trefil Ladislav Marek. Aby byl obrat dokonán, využili hráči trenéra Jana Vidnera darované přesilovky a kapitán Šimon Boček poslal do Soukupovy sítě gól do šatny.

Po přestávce se dal očekávat lítý a vyrovnaný boj. Místo toho bylo k vidění mnoho faulů a časté přerušování hry. Obě mužstva dostala několik šancí skórovat v početní převaze. Jediným celkem, který se ve třetí části dokázal gólově prosadit, byla Mladá Boleslav. Znovu se o to v přesilovce postaral Ladislav Marek, který rozvlnil síť Soukupovy brány. Ačkoli se Litvínovští ještě tlačili před Baču a odvolali svého golmana, další branku už vstřelit nedokázali. Boleslav tak bere tři body a odváží si ze severozápadu Čech už svou pátou výhru v řadě. V dalším zápase ji čeká boj s pražskou Slávií.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav