BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři brali po výtečném výkonu proti Spartě bod

6. 12. 2012
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

1:2sn

1:0, 0:1, 0:0 - 0:0

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 13. Souček (Němec) - 23. Teuber (Arnošt), 65. Skřivánek. Rozhodčí: Horinek - Kettner, Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 47:49.

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Souček, Kulhánek, Němec, Marek, Rovný, Kurka, Podsedníček, Chvátal, Holada, Jankovský, Ficek, Frolík, Kulich, Školoud, Příhoda, Koudelka, Bartoš

HC Sparta Praha

Sedláček - Vítek, Skřivánek, Březina, Veselý, Doležal, Müller, Teubner, Pokorný, Brzobohatý, Havlena, Arnošt, Matějček, Merta, Sekerka, Dvořáček, Procházka

M l. B o l. - Třízápasová venkovní série skončila a příznivci boleslavské juniorky měli poprvé po delší době opět možnost vidět mladé Bruslaře na domácím ledě, kde přivítali pražskou Spartu. Utkání se celé hrálo ve vysokém tempu a k vidění bylo mnoho kvalitních útočných akcí. Přesto padly jen dvě branky v základní hrací době, po jedné na obou stranách, protože zápas patřil hlavně gólmanům a zejména Martinu Sejpalovi se povedl na výbornou. Zápas dospěl do nájezdů, v nichž byli šťastnější Pražané, takže dělba bodů skončila, stejně jako výsledek, 2:1 pro ně.

První třetina se odehrála v poměrně vysokém tempu a s nasazením odpovídajícím důležitosti zápasu. Při první přesilovce Sparty si obrana domácích počínala zodpovědně a až na jednu střelu z ostrého úhlu nepustila Pražany do žádné nebezpečnější akce. Patrik Podsedníček prověřil Sedláčkův postřeh o pár minut později, když v pádu dokázal zamířit na protější růžek. Sice nevsítil branku, ale Boleslav poté předvedla ještě několik dalších povedených akcí. V 8. minutě si Sparta zahrála přesilovku pěti proti třem, ale nedokázala se vůbec prosadit. Po jejím uplynutí unikl Koudela do rychlého brejku, avšak Sparťan Vítek ho dokázal dohnat a odstavit od puku. Sparta si však nezdar při přesilovkách vynahradila potom, když Martina Sejpala zasypávala jedním pukem za druhým. Zdeněk Doležal v šanci tří na dva pálil z mezikruží gólmanovi do výstroje a Martin Sekerka byl sám u pravé tyče. Zvýšená aktivita se nakonec hostům vymstila, když si nepohlídali v 13. minutě únik Jaroslava Součka a Marka Němce, kteří vsítili úvodní gól. Poté se třetina dohrála víceméně v klidu.

Do druhého dějství vstoupili Pražané lépe a vypracovali si pár příležitostí. Ve 23. minutě přišel jako blesk z čistého nebe vyrovnávací gól Jakuba Teubnera, jenž prostřelil Sejpala mezi betony. Spartu vyrovnání nakoplo a Martin Sejpal jednu z šancí hostů se štěstím vyrazil a dorážku Sekerky z kraje brankoviště reflexně v rozkleku zneškodnil. Následovala první přesilovka pro domácí v zápase, v níž si Bruslaři s chutí zastříleli a brankář Sedláček musel vytáhnout podobné zákroky jako jeho protějšek. Pak dál byli střídavě lepší domácí i hosté, ale ani jedna přiležitost brankou neskončila. Nejblíže ke skórování byli minutu před koncem třetiny boleslavští Kulhánek s Markem, ale neposedný puk do poloodkryté klece nedokázali zpod svých bruslí nabrat na hůl.

Ve třetí dvacetiminutovce začaly oba týmy spíše opatrně a Sparta v oslabení, které si prodloužila dalšími vyloučeními. Boleslav však nedokázala najít na Sedláčka recept a stav zůstával nadále vyrovnaný. Sparta uplatňovala vyčkávací taktiku a využívala často chyb v nahrávkách, aby vystartovala dopředu. Domácí však Pražanům nedovolovali dostávat se do své obranné třetiny a příkladně bránili své teritorium. V 51. minutě se však mohl prosadit Matějček, kdyby trefil lépe puk, získaný námazem domácí obrany. Ten samý hráč později najížděl před brankoviště na centr, který nevyšel, a Boleslav šla do protiútoku, v němž Koudela nakonec neměl komu přihrát. Skóre se neměnilo ani, když se před Sejpala prokličkoval Pokorný a založil tak déle trvající sparťanský tlak. Chybu brankáře, jenž si povyjel příliš, nevyužil ani domácí Kurka, takže zápas dospěl do prodloužení.

V něm byli dost aktivní a nebezpeční domácí, i díky vyloučení hostů z konce třetí třetiny, ale rozhodnout musely až samostatné nájezdy. Ve třetí sérii se trefil mezi Sejpalovy betony David Skřivánek a jelikož byl jediným úspěšným střelcem v nájezdech, rozhodl o zisku bodu navíc pro Spartu.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Budu se opakovat, ale máme bod a nějakým způsobem jdeme nahoru. Mužstvo je ale v takovém stavu, že každý zápas musíme dokazovat, že prostě do extraligy juniorů patříme. Tam rozhodují chybičky, někdy jich uděláme víc, někdy míň. Tam prostě není čas na odpočinek a šedesát minut se maká naplno. Každopádně bod je dobrý a v nájezdech to bylo padesát na padesát. Dnes si útočníci vybrali blackout a jediný gól dal Jarda Souček. V sobotu, doufám, se to na Slavii obrátí.

Pavel Geffert (HC Sparta Praha): Bylo to těžké utkání, kluci to odmakali. Na tomto kanadském hřišti - možná ještě menším než kanadském hřišti - bylo množství osobních soubojů, ale kluci to ustáli. Přežili jsme prodloužení i přesilovku čtyř na tři a na penalty to bylo hop, anebo trop. Přiklonilo se k nám štěstí, jsme rádi za dva body, a doufám, že nás výsledek odrazí k lepším výkonům.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav