BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost doplatil na neefektivitu v zakončení a padl 0:3

5. 10. 2012
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

0:3

0:0, 0:0, 0:3

HC Dynamo Pardubice

Statistiky

Branky a nahrávky: 42. Barkóci, 50. Polák (Hlaváček), 60. Bohuněk (Panna). Rozhodčí: Coubal - Frodl, Horinek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 68 . Střely na branku: 33:25.

BK Mladá Boleslav

Plíšek Jan - Groer, Hercig, Nastoupil, Nedbal, Plíšek Jakub, Tržický - Borovec, Brzák, Durdil, Černý, Krupička, Marks, Němec, Pravda, Sedmík, Verner, Švejda.

HC Dynamo Pardubice

Stibůrek - Budík, Divecký, Faltýnek, Kalous, Petric, Procházka - Barkóci, Bohuněk, Chvojka, Havrda, Hlaváček, Kuťák, Kysela, Panna, Polák.

M l. B o l. - V devátém kole Extraligy staršího dorostu se představil na mladoboleslavském ledě celek Pardubic. Obě mužstva se v první třetině oťukávala a nehrálo se v příliš vysokém tempu. Rychlost oba celky přidaly až ve druhém dějství, ale vše podstatné se událo v posledních dvaceti minutách. Pardubice se dokázaly trefit celkem třikrát, kdežto Bruslaři v koncovce selhali. Přitom slabším soupeřem vůbec nebyli.

Na úvod se oba celky spíše jen rozbruslovaly a do útočných akcí se pouštěly dost nesměle. Nebylo k vidění mnoho osobních soubojů, ani šancí, přesto byli v začátcích mírně nebezpečnější hosté z východních Čech. Jiří Kysela získal puk od Poláka, který šel odvážně mezi dva obránce, a zakončil těsně nad. V 9. minutě pak Jakub Plíšek vyslal jedovatý pozdrav Antonínu Stibůrkovi, jenž se nenechal zmást a vyrazil. O minutu později to z velké vzdálenosti zkusili postupně pardubičtí Divecký, Kysela i Procházka, jenže chyběla přesnost a v případě druhého jmenovaného i štěstí. Ve 14. minutě pak byl v podobné šanci domácí Tržický. Betony však Stibůrek sklapl včas.

Druhá dvacetiminutovka vypadala podobně jako ta první a několik minut byla hra poznamenaná nepřesnostmi v rozehrávkách a pasivitou. Postupem času se situace začala zlepšovat a v dobré šanci se v 26. minutě ocitl Tomáš Tržický, jenž o půl metru přepálil klec. Vzápětí z otočky neproměnil ani Radovan Chvojka. Když přišla první vyloučení, hra začala konečně nabírat na tempu a k vidění byly poprvé v zápase i rychlé průniky. Ve 30. minutě si krásně narazil Faltýnek s Hlaváčkem a prudce trefili pouze Plíškovu výstroj. Vzápětí nevyužili závar Nastoupil s Krupičkou a Borovcem, kteří si sjeli na kraj brankoviště ke gólmanovi, jenž neměl puk pevně pod kontrolou. Ve 33. minutě pak Tržický spálil obrovskou příležitost, když nikým nehlídaný mohl z mezikruží pálit do růžku. Místo toho trefil gólmana do hrudi. Pět minut do sirény si David Bašus střihl sólo přes celé hřiště a zakončil do Stibůrkova ramene. S koncem třetiny rychlost nabrala na obrátkách, protože domácí dostali možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. I když byli aktivní, bylo zakončení problém. Například Pavel Nastoupil tečoval těsně mimo. Vše podstatné se událo až ve třetím dějství.

Do poslední třetiny už nastoupila mužstva, která hrála od začátku s nasazením a s vůlí skórovat. Štěstěna přála hostujícímu celku, protože se ve 42. minutě v rychlém průniku prosadil David Barkóci, jenž poslal přízemní střelu přímo k levé tyči. Tím dostal svůj tým na koně a o tři minuty později mohl navýšit, kdyby z otočky mířil přesněji. To zvládl střelou do odkryté klece až v 50. minutě úplně volný Ondřej Polák, jemuž dokázal v nelehké pozici zpětně přihrát Martin Hlaváček. Bruslaři však nesložili zbraně a hrnuli se vpřed. Nejblíže ke kontaktnímu gólu měl v 52. minutě při přesilovce Vojtěch Němec, který nedosáhl na odražený puk, jenž by býval mohl uklidit do odkryté brány. Minutu před koncem tak domácí kouč odvolal z brány Jana Plíška, ale Bruslaři neudrželi v šesti lidech kotouč na svých holích déle jak deset sekund. Ve dvou jim ujeli Ondřej Panna a Ondřej Bohuněk, který výsledek zápasu do prázdné brány potvrdil. Hosté si tak odvezli za tři góly všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, trenér BK Mladá Boleslav: Do zápasu jsem šli s tím, abychom to zlomili, zvítězili a vybojovali tři body doma. Myslím si, že jsme nebyli v zápase horším týmem. Soupeře jsme přestříleli, ale rozhodla třetí třetina, když hosté dokázali využít naší chyby hned na začátku. Vedení 1:0 je možná v ten moment uklidnilo, ale my jsme se i nadále snažili hrát nátlakovou hru, snažili jsme se dobře bránit, nepropadat. Bohužel jsme v situaci po ubráněném oslabení inkasovali druhý gól. Bylo to pro nás samozřejmě těžké, ale kluci to nevzdávali, tlačili se dál dopředu. Mrzí nás však jedna věc, a tou je málo střelby, i ze situací, které vypadají méně výhodně. Kluci to řešili ještě přihrávkami, občas nesmyslnými nebo prostě chtěli hrát hokej na krásu. To se nám vymstilo a především na malém hřišti musíme mít tah na bránu a střílet.

Jiří Procházka, trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Na dorosteneckou nejvyšší soutěž jsme viděli dobré a dramatické utkání s nasazením. Mělo to šťávu, mě se to utkání velice líbilo, i ten dobrý konec pro nás, protože poslední třetinu jsme vyhráli 3:0. V průběhu předchozích dvou třetin jsme měli také lepší a nebezpečnější šance než domácí, nechci však říct, že výrazně o hodně, ale měli. V poslední třetině jsme tuto přednost využili.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav